back

Cautari persoane

 

Serviciul de Cautari persoane si Restabilire a Legaturilor Familiale

Conflicte armate, tulburari interne, dezastre naturale, chimice, violente au loc, in lume, in fiecare clipa. In urma lor, multe vieti sunt frante si multe familii ajung sa fie separate de cei dragi.

CRUCEA ROSIE ajuta aceste familii sa restbileasca legatura cu rudele apropiate sau sa afle ce s-a intamplat cu acestea, chiar si atunci cand separarea a avut loc cu multe decenii in urma.

Cu o vechime de aproape un secol, serviciul cautari persoane al Crucii Rosii Romane face parte dintr-o retea reuneste peste 186 de societăti natioanle de Cruce Rosie/Semilună Rosie si colaboreaza cu Agentia Centrala de Cautari a CICR (Comitetul International de Cruce Rosie) si cu Delegatiile CICR aflate in zonele de conflict armat.

Prin acest serviciu se pot restabili si mentine legaturile intre membrii familiilor care au fost separati din cauza conflictelor armate internationale, tulburarilor interne, dezastrelor naturale, migratiei sau a unor situatii sociale speciale, de natura umanitara. Datele personale, puse la dispozitie, sunt tratate cu confidenţialitate de Crucea Roșie. Persoana cautata, in cazul in care este localizata, are dreptul sa refuze transmiterea datelor sale.

In vederea depunerii unei solicitari la Crucea Rosie, cetatenii trebuie sa completeze formularul tip si sa il trimita completat la adresa de e-mail rodica.petroi@crucearosie.ro sau prin posta la filialele de Cruce Rosie din intreaga tara sau la Sediului Central al Crucii Rosie Romane din str.Biserica Amzei nr.29, sector 1, 010393 Bucuresti, nr. de fax: 021/312.8452;


 

Conturi deschise la BRD - Piata Romana: RO44BRDE410SV20462054100 LEI RO36BRDE410SV24659404100 EUR RO85BRDE410SV18987804100 USD