back

Materiale pedagogice

Explorarea Dreptului Umanitar

edu

Explorarea Dreptului Umanitar este un program educational dezvoltat de Comitetul International de Cruce Rosie cu scopul de a familiariza tinerii cu notiunile de baza ale Dreptului International Umanitar. Scopul acestui program este de a dezvolta capacitatea tinerilor de a intelege principiile si valorile care stau la baza regulilor DIU, prin diseminarea lor in scoli, catre elevi cu varste cuprinse intre 13 si 18 ani. Acestia vor invata valorile care stau la baza dreptului international umanitar, cum ar fi respectul pentru viata si demnitate umana, vor explora problemele etice si umanitare care apar in cadrul unui conflict armat, isi vor dezvolta capacitatea de a analiza situatii complexe folosind materiale resursa de inalta calitate (filmulete, fotografii, scrisori) pentru a surprinde sentimentele persoanelor care au trecut prin situatii dificile.

Manual Explorarea Dreptului Umanitar

Ghid metodologic

Glosar

Mini Explorarea Dreptului Umanitar

mini_edu

Aceasta noua resursa prezinta principiile si regulile de baza ale dreptului international umanitar. Ofera cinci module de 45 de minute de activitati educationale secventiale create atat pentru un cadru de invatare formal cat si unul non-formal pentru tineri si alte grupuri interesate. Poate fi folosit in cadrul unui atelier de jumatate de zi sau de-a lungul a cinci sesiuni individuale. Mini Explorarea Dreptului Umanitar a fost dezvoltat de Comitetul International de Cruce Rosie pe baza programului educational Explorarea Dreptului Umanitar si include noi exercitii si materiale resursa.

Materialele de invatare sunt bazate pe situatii din viata reala si arata cum Dreptul International Umanitar are ca obiectiv protejarea vietii si demnitatii umane in timpul conflictelor armate si prevenirea sau reducerea suferintei cauzata de razboi. Prin studierea comportamentului persoanelor si a dilemelor cu care se confrunta, tinerii dezvolta o noua perspectiva si incep sa inteleaga nevoia de reguli pe timpul razboiului , cat si complexitatea aplicarii lor.

Manual Mini Explorarea Dreptului Umanitar

Centrul de resurse Explorarea Dreptului Umanitar

Imagini pozitive

pozitive image

Pachetul educaţional „Imagini pozitive” este un material didactic, cu ajutorul căruia cadrele didactice, lucrătorii cu tineretul şi alte tipuri de personal didactic le pot preda tinerilor problematica migraţiei şi dezvoltării. Pachetul cuprinde zece activităţi didactice inovatoare, adresate tinerilor ce au cel puţin 12 ani. De asemenea, acesta conţine un număr mare de activităţi şi studii de caz din rândul acţiunilor derulate, care le permit tinerilor să-şi aducă aportul la soluţionarea acestor probleme globale, în cadrul comunităţii lor. Pachetul cuprinde patru filme de scurtă durată, bazate pe poveştile unor migranţi contemporani, filme ce vin în sprijinul prezentărilor PowerPoint.

Descarca Ghidul pentru profesori.

Descarcati pachetul complet aici

Raid Cross

raid cross

Jocul de rol RAID CROSS este un material educational care foloseşte Dreptul Internaţional Umanitar ca instrument de încurajare a unei concepţii extensive asupra comportamentului uman. Se concentrează pe protejarea vieţii şi a demnităţii umane şi, în sens mai general, priveşte toate experienţele din viaţa de zi cu zi.

Manual Raid Cross

 

Deschide-ti mintea pentru lume

deschideti mintea pentru lume

Pachetul educational Deschide-ti mintea pentru lume, format dintr-un Ghid pentru animatori si doua Caiete de activitati, se adreseaza educatorilor de la egal la egal pentru a-i sustine in organizarea si desfasurarea evenimentelor in scoli. Materialul educational a fost dezvoltat in cadrul proiectului „Sensibilizarea si educarea populatiei tinere europene cu privire la consecintele conflictelor armate asupra procesului de dezvoltare al unei tari”. Tinerii sunt afectati din ce in ce mai mult de contexte violente – ca si victime, participanti sau simpli privitori. Acesti tineri sunt viitorii factori de decizie, leaderi, militari, reprezentanti ai organizatiilor umanitare. Aceasta initiativa e menita sa trezeasca interesul tinerilor pentru a dobandi un comportament umanitar si a adopta atitudini care incurajeaza respectul fata de ceilalti si fata de demnitatea umana.

Caietul elevului - Gimnaziu

Caietul elevului - Liceu

Ghid animatori

Conturi deschise la BRD - Piata Romana: RO44BRDE410SV20462054100 LEI RO36BRDE410SV24659404100 EUR RO85BRDE410SV18987804100 USD