back

Adevarul despre SIDA. Transmite-l mai departe!

Campania „Adevarul despre SIDA. Transmite-l mai departe!” este o campanie initiata de Federatia Internationala a Societatilor de Cruce Rosie si Semiluna Rosie, campanie mondiala impotriva discriminarii si stigmatizarii persoanelor afectate de HIV/SIDA. In acest cadru, Crucea Rosie desfasoara permanent, prin filialele sale teritoriale, actiuni de informare privind HIV/SIDA, de constientizare si sensibilizare a opiniei publice asupra cailor reale de transmitere a virusului.

In data de 2 decembrie 2008, pentru a marca ziua Mondiala de Lupta impotriva HIV/SIDA, Crucea Rosie Romana a montat un panou urias in Piata Universitatii din Bucuresti, pe care voluntarii au scris, cu sute de prezervative, cuvantul SIDA. Fiecare persoana care a trecut pe langa panou a fost invitata de catre voluntarii Crucii Rosii, sa dezlipeasca cate un prezervativ, astfel ca pana la sfarsitul zilei, cuvantul SIDA a fost sters de pe panou. Actiunea a fost un simbol al luptei impotriva transmiterii virusului HIV/SIDA prin care Crucea Rosie Romana a incercat sa atraga atentia publicului asupra faptului ca cel mai bun si mai sigur lucru pe care putem conta pentru a nu fi infectati cu virusul HIV SIDA, este prevenirea.

Evenimente similare de sensibilizare a opiniei publice au fost organizate de Cruce Rosie Romana si in celelalte filiale din tara.

Adevarul despre SIDA
Foto: Mihail Ursu

Foto: Mihail Ursu

Sirile PRO TV

 

 

 

Conturi deschise la BRD - Piata Romana: RO44BRDE410SV20462054100 LEI RO36BRDE410SV24659404100 EUR RO85BRDE410SV18987804100 USD