back

Aplicatie Internationala de interventie la dezastre

Filiala de Cruce Rosie Arad a reprezentat Crucea Rosie Romana la aplicatia internationala de interventie la dezastre, organizata de Crucea Rosie Maghiara in localitatea Szentendre - Ungaria, in prima jumatate a lunii octombrie 2014.
La acesata aplicatie au participat 25 de detasamente de interventie la dezastre ale Crucii Rosii Maghiare, iar cele 6 tari invitate au fost: Austria, Romania, Bosnia -Hertegovina, Germania, Polonia, Slovacia.

Tema abordata a fost interventia in caz de inundatii, acest dezastru fiind frecvent intilnit in Ungaria.

Activitatea s-a desfasurat pe doua directii: cea de pregatire teoretica pe managementul situatiilor de dezastre, corelat cu strategia de interventie la dezastre pentru anul 2015, si cea de aplicatii practice nocturne.

Aplicatia a fost organizata in Szentendre, localitate situata pe malul Dunarii, iar cele doua probe practice nocturne au avut o complexitate deosebita, scenariul incluzand cautari de raniti cu caini, 8 masini rasturnate in Dunare, peste 45 de persoane disparute, care trebuiau gasite, carora li se acorda primul ajutor, fiind apoi transportate la un centru medical de primire sinistrati din cadrul taberei.

La aceasta actiune, au participat 198 de reprezentanti ai Crucii Rosii, 160 de persoane din cadrul Inspectoratului de Situatii de Urgenta al Ungariei si 420 de voluntari.

Filiala de Cruce Rosie Arad a fost reprezentata de: Alin Leac, vicepresedinte si responsabil al departamentului dezastre, Iudita Cuvineanu, director, Dragan Bogdan si Laura Lucuta, voluntari din detasamentul dezastre. Echipajul filialei a fost felicitat pentru rapiditatea si corectitudineanea interventiei.

 

© Crucea Rosie

 

 

Conturi deschise la BRD - Piata Romana: RO44BRDE410SV20462054100 LEI RO36BRDE410SV24659404100 EUR RO85BRDE410SV18987804100 USD