back

Tineret

Misiunea Crucii Rosii de a preveni si alina suferinta umana este o repsonsabilitate pe care tinerii si-o asuma cu usurinta. Prin actiunile pe care le desfasoara, tinerii pot aduce o contributie semnificativa la satisfacerea necesitatilor persoanelor vulnerabile.

Programul de tineret al Crucii Rosii Romane doreste sa includa tinerii in activitatile organizatiei atat ca parteneri, cat si ca implementatori si beneficiari.

Dorim sa sprijinim tinerii in implementarea Principiilor Fundamentale ale Miscarii Internationale ale Crucii Rosii si Semilunii Rosii prin:

  • Promovarea sanatatii;
  • Servicii in comunitate;
  • Schimburi internationale;
  • Informare si diseminare privind rolurile si responsabilitatile Crucii Rosii Romane.


STRUCTURA DE TINERET A SNCRR

Organele de conducere ale SNCRR sunt: Adunarea Generala, Consiliul National si Comitetul de Directie.

Conform statutului Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania, fiecare filiala are un lider de tineret ales o data la 2 ani, in reuniunea Adunarii Generale a filialei.

Cei 47 de lideri de tineret din cele 47 filiale ale CRR au dreptul de a participa ca membri delegati cu drept de vot la Adunarea Generala, care se reuneste in sesiune ordinara o data la 2 ani sau in sesiune extraordinara atunci cand este convocata de Consiliul National sau de catre Comitetul de Directie.

Un numar de 5-7 tineri voluntari alesi de Adunarea Generala fac parte din structura Consiliului National, care are un mandat de 4 ani.

Un numar de 3 tineri voluntari fac parte din structura Comitetului de Directie, organism deliberativ al SNCRR.

Legaturi utile:
Sectiunea de tineret a site-ului FISCR: http://www.ifrc.org/youth

 

Conturi deschise la BRD - Piata Romana: RO44BRDE410SV20462054100 LEI RO36BRDE410SV24659404100 EUR RO85BRDE410SV18987804100 USD