back

Satu Mare

Dir. Rodica BORLAN
Tel. 0261 770244
Fax. 0261 770244
Str.Vlad Tepes Nr.3, Satu Mare, cod postal 440034
satu_mare@crucearosie.ro
Nr. cont: RO78RNCB0221043045800001, deschis la Banca Comerciala Romana, Filiala Satu Mare
Cont pentru 2%: RO67RNCB0221043045800005 deschis la Banca Comerciala Satu Mare

Site: http://www.crucearosie-satumare.ro/
http://www.cbc.crucearosie-satumare.ro/


Resurse umane:
-Membri cotizanti: 500;
-Voluntari: 80;

Proiecte permanente:
Concursul pentru sanatate si prim ajutor "Sanitarii Priceputi".
Anual,impreuna cu ISJ,ASP si IJP organizam acest concurs de sanatate si Prim Ajutor la nivel local, zonal si judetean,la care participa peste 400 de elevi din 70 de scoli si 10 licee.

- Proiectul "Alaturi de Voi cu forte noi". Organizat annual in luna mai cu ocazia Zilelor orasului Satu Mare. Proiectul, cu finantatare partiala de la Primaria mun. Satu Mare. Proiectul consta in organizarea de puncte de acordare a Primului Ajutor tuturor participantilor la sarbatoarea satmarenilor. La actiuni sunt invitati si voluntari ai altor filiale de Cruce Rosie din tara, astfel incat sarbatoarea devine una nationala.

- Proiectul "Hai in tara cu povesti" – organizat cu ocazia zilei de 1 Iunie. Voluntarii crucii rosii organizeaza in parcul central al orasului mai multe activitati: o tombola cu jucarii unde toti copii sau parintii castiga, concurs de desene pentru toti copii in special pt.cei saraci, concurs de tras cearceafuri, teatru de papusi, si cel mai interesant moment al zilei este Parada costumelor care se realizeaza in colaborare cu o creatoare de costume pentru carnaval.

Satu MareAlte actiuni permanente:
- 14 Februarie Valentines Day – distributie de materiale informative despre masurile de protectie impotriva bolilor cu transmitere sexuala;
- 8 martie –vizite la Caminul de Batrani din oras;
- Ziua de lupta impotriva TBC - marsuri stradale impotriva fumatului;
- Ziua Mondiala a Sanatatii - distributie de materiale informative;
- Luna Crucii Rosii – demonstratii prim ajutor, campanii de donare de sange in colaborare cu Centrul de Transfuzii Satu Mare, etc;
- Festivalul Sanselor Egale in colaborare cu Directia de tineret Satu Mare si cu alte ONG;
- Ziua foamei – impartim alimente persoanelor fara adapost sau cu venituri mici;
- 1 decembrie - mars de solidaritate pentru bolnavii de SIDA.

Proiecte desfasurate in 2007:
- Campania de Craciun "Fii si tu Mos Craciun", organizata in beneficiul a 300 de elevi cu rezultate bune la invatatura dar cu situatie materiala dificila. Partenerii acestui proiect sunt supermarketurile din oras care le permit voluntarilor sa ofere clientilor lor, pliante informative cu donatiile care se pot face (alimente de baza, cosmetice, dulciuri, jucarii)care sunt achizitionate din magazine. Proiectul se deruleaza de 4 ani, in 2007 s-au colectat bunuri in valoare de 10000 lei.

- Proiectul "Interventie pentru dezastre" ( derulat in 2006, 2007), a fost finantat de catre Consiliul Judetean Satu Mare. Obiectivul principal al proiectului a fost instruirea unui numar de 210 de persoane in ceea ce priveste acordarea de prim ajutor si transport raniti in caz de dezastre . Cursantii au fost membrii ai serviciilor voluntare din 21 de primarii din judetul Satu Mare. Valoarea proiectului a fost in 2006 de 5500 lei iar in 2007 de 12000 lei.

- Proiectul "Impreuna sa oprim Traficul" .Obiectivul proiectului a fost reducerea traficului de fiinte umane prin crearea de campanii de informare. Trupa de teatru a Crucii Rosii Satu Mare a jucat piesa de teatru"Mirajul Aventurii" a avut premiera piesei la Casa de Cultura Satu Mare si a fost un adevarat success la premiera participand atat autoritati locale cat si tineri , DVD cu piesa de teatru a fost prezentata de catre Inspectoratul Scolar Judetean Satu Mare Ministerului Educatiei. Piesa a mai fost prezentata in 3 colegii din Satu Mare, ea a avut scenariul inspirat dintr-un caz real si a fost realizata in colaborare si cu sprijinul actorilor de la Teatrul de Nord Satu Mare. Finantatorul proiectului a fost Directia Judeteana de Tineret care a fost incintata de idée si a propus A.N.T.Bucuresti sa aprobe finantarea proiectului. (Crucea Rosie nu are dreptul de a depune proiecte la Directia de Tineret deoarece nu suntem infiintati in baza Ord.26/2000).

Proiecte in derulare:
- Serviciul de ingrijire a batranilor la domiciliu;

- Campania de prevenire a cancerului la col "Ai grija de tine" - campanie de informare in randul tinerelor adolescente din colegiile si liceele satmarene. Proiectul se deruleaza cu ajutorul medicilor ginecologi din Satu Mare;

- Campanie de organizare de detasamente de interventie la dezastre (in luna mai – iunie 2008). In mai multe localitati din judet si vor avea loc cursuri de instruire a acestor detasamente;

- Ziua Crucii Rosii, 8 mai/ Ziua Crucii Rosii Romane, 4 iulie – prezentarea de filme cu Crucea Rosie, prezentarea piesei de teatru "Zana Maseluta" si concurs de "Micul Sanitar" intre 4 gradinite din oras, demonstratii de prim ajutor, campanii de donare de sange.

Cursuri:
Crucea Rosie Satu Mare organizeaza cursuri de:
- Cursuri de prim ajutor organizate in conformitate cu legea SNCRR nr.139/1995 cu completarile ulterioare.
-"Ingrijitor bolnavi la domiciliu " nivelul II de calificare 720 de ore- 6 luni,
- Cursuri de "Baby Sitter" nivelul I de calificare "cu durata cursului de 360 de ore – 4 luni .
Cursul teoretic se desfasoara la sediul Crucii Rosie Satu Mare din str.Vlad Tepes nr.3 iar stagiile de practica se efectueaza in locatiile Directiei Generale de Asistenta Publica Satu Mare.
Diplomele de absolivire sunt acreditate de catre Ministerul Muncii.
Conditiile necesare inscrierii: - minim 16 ani, 8 clase absolvite, apta din punct de vedere psihologic.
Pentru informatii suplimentare, va rugam sa sunati la 0261-770244 sau 0723503597.

Cursuri in faza de proiect :
- Cursuri de perfectionare "Formator", care sunt necesare oricarui furnizor de formare profesionala a adultilor.
- Asteptam ca Ministerul Muncii sa elaboreze standardele ocupationale si unitatile de competenta pentru calificarea de "Bona" ca sa putem acredita servicii de ingrijire a copiilor la domiciliu. Aceste servicii vor fi organizate de catre consiliile locale incepand cu 1 ianuarie 2009 si vor putea achizitionate de la ONG-urile furnizoare de servicii sociale.

Acreditari: Filiala Satu Mare este acreditata atat ca si furnizor de formare profesionala a adultilor, in conformitate cu metodologia Ministerului Muncii, cat si ca furnizor de servicii sociale.
Servicii sociale: Servicii de ingrijire Batrani la Domiciliu si Ambulanta Sociala Crucii Rosii – care vine in ajutorul persoanelor fara adapost.

Sponsori:
KARO ROMANIA

 

Conturi deschise la BRD - Piata Romana: RO44BRDE410SV20462054100 LEI RO36BRDE410SV24659404100 EUR RO85BRDE410SV18987804100 USD