back

Comunicate

31.03.2009

Crucea Rosie Romana si Crucea Rosie Spaniola promoveaza parteneriatul public - privat pentru dezvoltarea programelor sociale

Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania in colaborare cu Crucea Rosie Spaniola desfasoara in perioada 31 martie – 1 aprilie a.c., seminarul „Parteneriatul dintre administratia publica si societatea civila in managementul Fondurilor Comunitare pentru activitati sociale”.

Seminarul are ca scop stimularea parteneriatului dintre administratia publica si societatea civila in cadrul actiunilor sociale si a reunit, alaturi de initiatori, reprezentanti ai Guvernului Spaniei, ai Guvernului Romaniei, ai societatii civile spaniole si romanesti.

Deschiderea seminarului a fost onorata de prezenta Ambasadorului Spaniei la Bucuresti - E.S. Juan Pablo Garcia Berdoy, Ministrul Muncii Familiei si Protectiei Sociale - Dl. Marian Sarbu, Dl. Secretar de Stat, Cristian-Anton Irimie, din Ministrul Sanatatii si Directorul General pentru Diplomatie Publica din Ministerul Afacerilor Externe – Dna Oana Marinescu.

Pe parcursul a doua zile, peste 150 de participanti, vor primi si vor transmite informatii legate de bune practici in domeniul administrarii Fondurilor Europene. Temele abordate in timpul seminarului vor fi: incluziunea sociala, ocuparea fortei de munca - mijloc de incluziune sociala pentru persoanele vulnerabile, migratia, persoanele in varsta.

“Vom intensifica schimbul de experinta dintre organizatiile neguvernamentale si institutiile publice implicate in protectia sociala, vom facilita comunicarea si schimbul de idei pentru crearea serviciilor sociale destinate protectiei persoanelor aflate in suferinta intre toti cei prezenti; si nu in ultimul rand, vom concepe si vom implementa programe sociale adecvate nevoilor actuale pe care grupurile vulnerabile le intampina in contextul socio-economic actual, avand ca model experienta spaniola”, a declarat Presedintele Crucii Rosii Romane, doamna Mihaela Geoana, in deschiderea seminarului, referitor la programul si scopul seminarului.

Atat Ministrul Muncii, cat si reprezentantii Ministerului Sanatatii si Ministerului de Externe si-au exprimat deschiderea pentru o colaborare cat mai eficienta cu societatea civila pentru a gasi solutii de sprijin a populatei vulnerabile, mai ales in situatia actuala de criza socio-economica.

Foto: Mihail Ursu

© Crucea Rosie
Conturi deschise la BRD - Piata Romana: RO44BRDE410SV20462054100 LEI RO36BRDE410SV24659404100 EUR RO85BRDE410SV18987804100 USD