back

Comunicate

30.11.2007

Campania mondiala "Adevarul despre SIDA. Transmite-l mai departe!"

Bucuresti, 30 noiembrie 2007 - Campania "Adevarul despre SIDA. Transmite-l mai departe!" este o campanie initiata de
Bucuresti, 30 noiembrie 2007 - Campania "Adevarul despre SIDA. Transmite-l mai departe!" este o campanie initiata de Federatia Internationala a Societatilor de Cruce Rosie si Semiluna Rosie, campanie mondiala impotriva discriminarii si stigmatizarii persoanelor afectate de HIV/SIDA. In acest cadru, Crucea Rosie desfasoara permanent, prin filialele sale teritoriale, actiuni de informare privind HIV/SIDA, de constientizare si sensibilizare a opiniei publice asupra cailor reale de transmitere a virusului.

Cu ocazia zilei Mondiale de Lupta Impotriva SIDA, sarbatorita pe 1 Decembrie, filialele de Cruce Rosie din Romania marcheza evenimentul prin diverse actiuni: marsuri stradale cu realizarea funditei umane in diverse locuri publice, distribuie fundite rosii, prezervative si pliante in unitati de invatamant si in zone intens frecventate de publicul larg in general si de tineri, in special. Pe cladirea Sediului Central al Crucii Rosii Romane din Bucuresti a fost arborata o fundita rosie uriasa, ca simbol al solidaritatii cu persoanele afectate de virusul HIV/SIDA.

"La scara mondiala, in fiecare saptamana apar zeci de mii de cazuri noi de imbolnavire. Oricine poate fi infectat! Cel mai bun si mai sigur lucru pe care putem conta este prevenirea.", a declarat doamna doctor Victoria Mihaescu, coordonatorul acestui program la nivel national.

In cadrul acestui program, Crucea Rosie Romana isi propune sa continue campania de informare in unitatile scolare de pe intreg teritoriul tarii, cu sprijinul voluntarilor sai, atat in mediul urban, cat si in mediul rural asociata cu distribuirea de materiale de informare.

Programele de sanatate pe care le dezvolta Crucea Rosie Romana au in vedere promovarea unui mod de viata sanatos, menit sa conduca la prevenirea imbolnavirilor prin cresterea nivelului de cunostinte ale publicului larg in domeniul prevenirii si combaterii imbolnavirilor prin boli transmisibile si netrasmisibile.

Evenimente similare organizate de Societatea Nationala de Cruce Rosie si Semiluna Rosie se desfasoara in prezent peste tot in lume.

Crucea Rosie Romana

Infiintata in 1876, Crucea Rosie Romana, membra a Miscarii Internationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie, este o organizatie umanitara de interes national, bazata in principal pe voluntariat. Condusa in activitatea sa umanitara de Principiile Fundamentale ale Miscarii - Umanitate, Impartialitate, Neutralitate, Independenta, Voluntariat, Unitate, Universalitate - Crucea Rosie Romana contribuie la alinarea si prevenirea suferintei sub toate formele, protejeaza sanatatea si viata, asigura respectul fata de demnitatea umana, fara a face nici o discriminare legata de nationalitate, rasa, sex, religie, varsta, apartenenta militara, sociala sau politica. Principalele domenii de activitate sunt: pregatirea si interventia in caz de dezastru, educatia pentru sanatate, difuzarea dreptului international umanitar si promovarea valorilor umanitare.

Persoana de contact:
Dr. Vicrotia Mihaescu, Coordonator Proiect
Mobil: 0748 238 020, e-mail: victoria.mihaescu@crucearosie.ro
Conturi deschise la BRD - Piata Romana: RO44BRDE410SV20462054100 LEI RO36BRDE410SV24659404100 EUR RO85BRDE410SV18987804100 USD