back

Stiri

08.05.2009

Simpozion la aniversarea Crucii Rosii in Satu Mare

Vineri, 8 mai, Sala mica a Prefecturii Satu Mare a gazduit simpozionul dedicat implinirii celor 150 de ani de activitate umanitara a Crucii Rosii si Semilunii Rosii.

Vineri, 8 mai, Sala mica a Prefecturii Satu Mare a gazduit simpozionul dedicat implinirii celor 150 de ani de activitate umanitara a Crucii Rosii si Semilunii Rosii. Evenimentul s-a bucurat de participarea, alaturi de voluntarii Crucii Rosii, a reprezentantilor institiilor locale: vicepresedintele Consiliului Judetean,seful cabinetului presedintelui Consiliului Judetean, reprezentantul Inspectoratului Scolar Judetean, directorul executiv al Politiei Comunitare, reprezentantul Inspectoratul Situatiilor de Urgenta. In deschiderea simpozionului, vicepresedintele CJ Satu Mare a felicitat intreaga activitatea a filialei satmarene, a voluntarilor care prin spiritul de initiativa de care dau dovada au pus in practica o serie de proiecte si actiuni cu caracter umanitar si nu numai. Momentele importante din activitatea Crucii Rosii au fost prezentate de directoarea filialei, Rodica Borlan.Din datele de referinta enumerate s-a putut evidentia actiunea de instruire in perioada 2006- 2007 a 140 de persoane pentru acordarea de prim ajutor in caz de dezastre, interventia voluntarilor satmareni in zonele afectate de inundatii dar si faptul ca in prezent Crucea Rosie din Satu Mare are 80 de voluntari din care 80% sunt tineri. Un fapt laudabil consta in diversitatea proiectelor derulate de acesti tineri: promovarea sanatatii, actiunile de prevenire si combatere a bolilor transmisibile, campaniile de distribuire de alimente, organizarea punctelor de prim ajutor, organizarea concursului Sanitarii Priceputi, etc. Profitand de aceasta ocazie, directoarea filialei Satu Mare, a felicitat din tot sulfetul pe toti tinerii voluntari satmareni ai Crucii Rosii.
Conturi deschise la BRD - Piata Romana: RO44BRDE410SV20462054100 LEI RO36BRDE410SV24659404100 EUR RO85BRDE410SV18987804100 USD