back

Comunicate

01.11.2007

Crucea Rosie si IBM au dotat scoala din Furnicosi cu mobilier si calculatoare noi

Bucuresti, 1 noiembrie 2007 - Crucea Rosie Romana si compania IBM au dotat scoala primara Furnicosi din judetul Arges cu 6 calculatoare si mobilier nou la standarde europene.

Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania si Compania IBM au decis sa vina in intampinarea nevoilor urgente ale copiilor din Furnicosi.

Daca pana anul trecut, prescolarii din satul Furnicosi nu au avut gradinita, iar elevii din clasele I-IV erau inghesuiti intr-o cladire cu doua sali de clasa improprii studiului, acum copiii se pot bucura de conditii civilizate. Scoala a fost extinsa cu inca doua sali de cursuri si, la initiativa Companiei IBM si a Crucii Rosii Romane, scoala a fost mobilata si utilata conform normelor europene. Au fost montate ferestre din termopan, parchet si lambriuri, mochete, catedre, banci, scaune, table, dulapuri, scoala a fost racordata la apa curenta si utilata cu obiecte sanitare noi. Astazi, Scoala Furnicosi se va innoi cu sase calculatoare ultraperformante. Astfel, cei 110 scolari si prescolari din Furnicosi vor descoperi pentru prima data tainele informaticii.

Proiectul implementat de Crucea Rosie Romana si IBM in judetul Arges, are ca obiectiv imbunatatirea invatamantului din mediul rural si nu este singular. Tot in cursul acestui an, scoala primara Doaga din judetul Vrancea a primit fonduri pentru reparatii si dotari cu mobilier si tehnoligie avansata. In perioada urmatoare, o alta scoala din mediul rural va beneficia de reparatii si dotari moderne in valoare de 10 000 de euro.

Despre Crucea Rosie Romana

Crucea Rosie Romana este o organizatie neguvernamentala, de interes national, bazata in principal pe voluntariat, si este membra a Miscarii Internationale de Cruce Rosie inca de la infiintarea sa in 1876. Fiind condusa in activitatea sa umanitara de Principiile Fundamentale ale Miscarii - Umanitate, Impartialitate, Neutralitate, Independenta, Voluntariat, Unitate, Universalitate – Crucea Rosie Romana contribuie la alinarea si prevenirea suferintei sub toate formele, protejeaza sanatatea si viata, asigura respectul fata de demnitatea umana, fara a face nici o discriminare legata de nationalitate, rasa, sex, religie, varsta, apartenenta militara, sociala sau politica. Principalele domenii de activitate sunt: pregatirea pentru interventie in caz de dezastre, interventia in caz de dezastre, programele de educatia pentru sanatate, difuzarea dreptului international umanitar si promovarea valorilor umanitare.

Despre IBM

IBM este cea mai mare companie de tehnologia informatiei din lume si lider de peste 90 de ani in a ajuta companiile sa inoveze. Atragand resurse atat din interior cat si de la partenerii sai de afaceri, IBM ofera o gama larga de servicii, finantare, solutii si tehnologii care permit clientilor sai sa beneficieze pe deplin de noua era "on demand". Alaturi de toate oportunitatile pe care IBM le ofera clientilor sai, el este in mod activ implicat in programe de responsabilitate sociala, cu rezultate vizibile la nivel national si mondial. Pentru mai multe informatii despre IBM, vizitati www.ibm.com.

Persoana de contact:
Nadia Lazar, Coordonator Relatii Publice

Crucea Rosie Romana
Str. Biserica Amzei, nr 29, sector 1, Bucuresti
Tel: +4021 317 40 53 , 0748 238 024
Fax: +4021 312 84 52
www.crucearosie.ro.

Contact Media Relations IBM
Sofia Zainea, Communications Manager IBM Romania
Bucharest Business Park,
Sos. Bucuresti - Ploiesti, 1A, Entr. A, Sect. 1,
Bucharest, Cod: 013681, Romania
Phone: +40-21- 40.58.100, Fax: +40-21-40.58.101
e-mail : sofia_zainea@ro.ibm.com
Conturi deschise la BRD - Piata Romana: RO44BRDE410SV20462054100 LEI RO36BRDE410SV24659404100 EUR RO85BRDE410SV18987804100 USD