back

Comunicate

10.09.2009

Crucea Rosie Romana a lansat proiectul "Banca de Alimente"

Bucuresti, 10 septembrie  2009: Crucea Rosie Româna a lansat joi, 10 septembrie a.c., proiectul "Banca de Alimente". Pe fondul impactului crizei economice mondiale si al cresterii preturilor la produsele alimentare, Banca de Alimente a Crucii Rosii Romane reprezinta o solutie imediata de ajutorare a persoanelor fara venituri sau cu venituri foarte mici. Proiectul este o initiativa a Crucii Rosii Romane, preluata dupa modelul unor proiecte similare derulate cu succes, in tari din Uniunea Europeana, precum si in SUA si Canada.

Proiectul Banca de Alimente presupune colectarea de alimente neperisabile in depozitele Crucii Rosii prin donatii/sponsorizari, stocarea lor si distribuirea acestora catre persoanele vulnerabile din Bucuresti si din tara. Distributia alimentelor se va face pe baza anchetelor sociale efectuate de catre filialele de Cruce Rosie precum si de catre DGASPC-urile de sector sau din judete. Pentru inceput, proiectul va fi implementat in 13 localitati din tara: Arad, Braila, Brasov, Bucuresti, Buzau, Cluj, Constanta, Focsani, Iasi, Oradea, Pitesti, Sibiu si Suceava.

Banca de Alimente este un pas important in asigurarea hranei persoanelor care nu-si pot procura alimentatia zilnica prin eforturi proprii.

Avand in vedere complexitatea si rezultatele vizate in acestui proiect, Crucea Rosie Romana considera esentiala implicarea cat mai multor parteneri, din diferite sectoare ale societatii romanesti: institutii guvernamentale, mass media, producatori si distribuitori de alimente, ONG-uri, cetateni carora le pasa de semenii lor.

Pana in prezent, in proiect s-au implicat:
Televiziunea Romana care este partenerul Crucii Rosii Roamne in organizarea unui eveniment televizat de colectare de fonduri pentru Banca de alimente.
Radiodifuziunea Romana, care ofera spatiu de emisie pentru promovarea proiectului Banca de Alimente;
Oficiul Central de Stocare pentru Situatii Speciale Bucuresti care a oferit spatiul de depozitare al alimentelor;
Carrefour Romania care ofera spatii in magazinele de tip supermarket in 13 localitati din tara pentru amplasarea de recipienti de colectare a alimentelor cumparate si donate de catre cetateni;
Mega Image care ofera spatii in 44 de magazine de tip supermarket in Bucuresti si Constanta pentru amplasarea de recipienti de colectare a alimentelor cumparate si donate de catre cetateni;
Banca Comerciala Romana care a oferit o donatie de 10 000 de euro si implementarea sistemului de donatii on - line pe site-ul Crucii Rosii Romane;
Banca BRD – Groupe Societe Generale care a oferit o donatie de 10 000 de euro;
DE SILVA Intermed SRL care ofera o donatie de 10 000 de euro in alimente neperisabile;
Companiile de telefonie mobila Cosmote, Orange si Vodafone care a oferit gratuit numarul de sms 877, comun in toatete retelele pentru donatii de 2 euro/sms fara a percepe TVA.
Compania Romtelecom care va oferi un numar de telefon pentru donatii de 2 euro/apel fara a percepe TVA;
Agentia de publicitate LOWE care ofera sprijin in campania de promovare a proiectului Banca de Alimente.

„Carrefour Romania si clientii sai sunt fericiti sa participe la proiectul  Banca de alimente a Crucii Rosii Romane. Cu siguranta, clientii nostri vor dona mancare pentru familiile nevoiase vizate de aceasta actiune. Suntem mandri sa ne implicam intr-o actiune de o asemenea amploare si ne bucuram ca activitatea noastra in mediul social se extinde la acest nivel", a declarat dna Andreea Mihai, director marketing Carrefour Romania.

Pentru a sustine efortul financiar de implementare a proiectului Banca de Alimente, Crucea Rosie Romana, impreuna cu Televiziunea Romana vor organiza in ziua de 26 septembrie 2009 un eveniment televizat de colectare de fonduri. Evenimentul Gala Crucea Rosie are ca scop colectarea de fonduri prin mai multe metode: donatii in bani sau in natura din partea producatorilor si distribuitorilor de alimente, colectarea de fonduri prin sms-uri si apeluri telefonice cu valoare de 2 euro, licitatii de obiecte. Gala Crucea Rosie va fi transmisa in direct atat pe postul national de televiziune, cat si pe TVR International in intervalul orar 21.00 – 24.00. La eveniment vor participa personalitati din diferite domenii: artisti, oameni de afaceri, sportivi, oameni din mass-media, precum si sustinatori si colaboratori din tara si din strainatate, apropiati ai Crucii Rosii Romane care vor sustine proiectul Banca de alimente.

La conferinta de presa de lansare a proiectul Banca de Alimente au participat: dna Mihaela Geoana - Presedinte Crucea Rosie Romana, dna Margareta Paslaru, voluntar de onoare al Crucii Rosii, reprezentanti ai partenerilor si ai sponsorilor Crucii Rosii in acest proiect: TVR, Carrefour, BRD, Mega Image, BCR.

Persoana de contact:
Anca Zaharia, Director de Comunicare, tel: 0748 238 014
Nadia Lazar, Coordonator media, tel: 0748 238 024

Banca de Alimente

Parteneri:

Carrefour Mega Image

BCR DeSilva Brd


Accor Norbert D

TVR RadioRomania Lowe Lowe 2


Romtelecom Vodafone Orange Cosmote


 

Conturi deschise la BRD - Piata Romana: RO44BRDE410SV20462054100 LEI RO36BRDE410SV24659404100 EUR RO85BRDE410SV18987804100 USD