back

Comunicate

26.10.2009

Banca de Alimente a Crucii Rosii Romane trimite primele pachete catre beneficiari

Dupa o luna de la lansarea proiectului social Banca de Alimente, Crucea Rosie Romana incepe procesul de distributie al alimentelor catre persoanele vulnerabile din Bucuresti si din alte 13 judete din tara: Arad, Arges, Bacau, Bihor, Braila, Brasov, Buzau, Cluj, Constanta, Iasi, Sibiu, Suceava si Vrancea.
Cu sprijinul populatiei, care a raspuns pozitiv la apelul lansat de Crucea Rosie Romana, in perioada 27 septembrie- 22 octombrie 2009, in magazinele Carefour si Mega Image din tara s-a colectat o cantitate de 21.151 de kg de alimente greu perisabile, in recipientii speciali ai Crucii Rosii. Doar in Bucuresti a fost donata o cantitate de 9 600 de kg de alimente care va fi distribuita, incepand din 26 octombrie persoanelor vulnerabile din cele sase sectoare si din Ilfov. Pentru fiecare sector si judet sunt luati in calcul pentru inceput, cate 100 de beneficiari, urmand ca numarul acestora sa creasca in functie de cantitatea de alimente donata.

Beneficiarii Bancii de Alimente au fost selectati pe baza anchetelor sociale efectuate de catre filialele de Cruce Rosie precum si de catre DGASPC-urile de sector sau din judete. Pachetele au o greutate de 12 kg fiecare si vor contine ulei, zahar, faina, malai, orez, paste fainoase, conserve de carne sau peste, conserve de legume, biscuiti si alte alimente. Voluntarii Crucii Rosii vor distribui aceste pachete la domiciliul beneficiarilor.

In perioada 27 septembrie – 22 octombrie 2009, in cadrul proiectului Banca de Alimente s-a strans, din apeluri telefonice la numarul 0 900 900 902, 2 euro/apel in reteaua Romtelecom si din sms-uri la numarul 877 in retelele Cosmote, Orange si Vodafone (2 euro/sms), suma de 39.366 euro.

„Este regretabil ca in prezent, in Romania, exista zeci de mii de oameni care sufera de foame. Intr-o societate responsabila, orice persoana, printr-un gest simplu, poate sa acorde un ajutor celor dezavantajati, care nu isi pot procura singuri hrana. Crucea Rosie Romana, prin proiectul Banca de Alimente, ofera ocazia de a se implica direct, tuturor celor care doresc alinarea suferintei persoanelor vulnerabile. Reactia romanilor la initiativa Crucii Rosii este impresionanta. Le multumim tuturor celor care au raspuns pozitiv acestui apel. Te simti minunat sa fii generos! Impreuna hranim un vis, o lume fara foame!”, a declarat dna Mihaela Geoana, Presedintele Crucii Rosii Romane.

Proiectul Banca de Alimente presupune colectarea de alimente neperisabile in depozitele Crucii Rosii prin donatii/sponsorizari, stocarea si distribuirea acestora catre persoanele vulnerabile din Bucuresti si din tara. Banca de Alimente a Crucii Rosii Romane reprezinta, pe fondul impactului crizei economice mondiale si al cresterii preturilor la produsele alimentare, o solutie imediata de ajutorare a persoanelor fara venituri sau cu venituri foarte mici. Proiectul este o initiativa a Crucii Rosii Romane, preluata dupa modelul unor proiecte similare derulate cu succes, in tari din Uniunea Europeana, precum si in SUA si Canada.

Conturi deschise la BRD - Piata Romana: RO44BRDE410SV20462054100 LEI RO36BRDE410SV24659404100 EUR RO85BRDE410SV18987804100 USD