back

Comunicate

26.11.2009

“Banca de Alimente” a Crucii Rosii Romane este sustinuta incepand din 26 noiembrie si de lantul de magazine real,-

Incepand din 26 noiembrie, proiectul “Banca de Alimente” este prezent si in magazinele din reteaua real,- Hypermarket.
Dupa doua luni de la lansarea Bancii de Alimente a Crucii Rosii Romane, real,- Hypermarket devine partener activ al acestui proiect. Cu un numar de 23 de magazine la nivel national, real,- ne va ajuta sa aducem hrana pe mesele nevoiasilor din inca 8 judete fata de momentul lansarii proiectului. Este vorba despre judetele Dolj, Galati, Hunedoara, Maramures, Mures, Prahova, Satu Mare si Timis.

Cu sprijinul populatiei care a raspuns pozitiv la apelul lansat de Crucea Rosie Romana, in perioada 27 septembrie - 24 noiembrie 2009, in magazinele partenere din cele 13 judete din tara s-a colectat o cantitate de 45.459 de kg de alimente greu perisabile. 1.996 de familii cu venituri extrem de mici au primit pachete cu alimente distribuite de voluntari la domiciliile acestora. Pachetele contin alimente de baza precum ulei, zahar, faina, malai, orez, paste fainoase, conserve de carne sau peste, conserve de legume, biscuiti si alte produse alimentare. Pana la sfarsitul anului, peste 6 000 de persoane vor beneficia de sprijin din partea Bancii de Alimente.

Avand in vedere rezultatele incurajatoare ale proiectului in primele doua luni de implementare, dar mai ales numarul mare de solicitari venite din partea persoanelor aflate in suferinta, Crucea Rosie Romana a considerat necesara extinderea proiectului in cat mai multe judete din tara. „Este regretabil ca in prezent, in Romania, exista zeci de mii de oameni care sufera de foame. Romanii au demonstrat de nenumărate ori ca sunt responsabili si generoşi. Speram ca extinderea proiectului Banca de Alimente prin parteneriatul cu real,-va creste considerabil numărul celor care vor dona, iar beneficiarii alimentelor vor fi  exponenţial mai mulţi.”, a declarat Mihaela Geoana, Presedintele Crucii Rosii Romane.

Ne-am alaturat acestui proiect din dorinta de a fi un suport pentru Crucea Rosie Romana care depune o activitate sustinuta in beneficiul societatii. Consideram ca implicarea noastra este esentiala mai ales ca dispunem de o retea de magazine bine dezvoltata pe tot cuprinsul tarii. Participarea in cadrul proiectului banca de alimente este doar un prim pas urmand sa gasim impreuna noi oportunitati prin care sa putem ajuta Crucea Rosie. Credem ca acest proiect este binevenit in conditiile in care inca sunt oameni care se confrunta cu multe nevoi, iar aceasta intiativa pe langa componenta umanitara are si una de implinire sufleteasca atunci cand stii ca poti sa iti ajuti semenii.” a declarat  Adriana Pita, Director de Comunicare real,- Romania. 
Conturi deschise la BRD - Piata Romana: RO44BRDE410SV20462054100 LEI RO36BRDE410SV24659404100 EUR RO85BRDE410SV18987804100 USD