back

Comunicate

28.10.2007

Voluntarii Crucii Rosii au ingrijit peste 400 de persoane

In perioada 25 - 28 octombrie 2007, 50 de voluntari ai Crucii Rosii Romana – Filiala Sector 4, au venit in ajutorul miilor de pelerini veniti pe Dealul Mitropoliei din Bucuresti pentru a cinsti Sfintele Moaste ale Cuviosului Dimitrie cel Nou, prin asigurarea in permanenta a primului ajutor premedical in cele trei corturi de Cruce Rosie amplasate pe deal.

Cazuistica din acest an difera de cea de anul trecut, numarul victimelor scazand simtitor. Daca in 2006 la cortul Crucii Rosii s-au inregistrat peste 680 de cazuri, in acest an voluntarii Crucii Rosii au avut de ingrijit mai putin de 400 de persoane majoritatea dintre ele suferind de hiper tensiune sau hipotensiune arteriala, lipotimii, fracturi si entorse ale membrelor inferioare datorate inghesuielii, degeraturi si plagi. Cel mai grav caz de pe durata acestui eveniment a fost un infarct suferit de un barbat in varsta de 61 de ani care a fost depistat la timp de catre voluntari si transportat de urgenta la spital. Mentionam ca datorita voluntarilor Crucii Rosii, care au patrulat pe toata lungimea randului pentru a depista eventualele cazuri ce necesita primul ajutor, nici anul acesta nu s-a inregistrat niciun deces.

De asemenea Crucea Rosie a impartit peste 5000 de ceaiuri calde atat pe timpul zilei, dar mai ales pe timpul noptii.

„Speram ca participarea noastra la acest eveniment a avut un ecou deosebit in sufletele celor pe care i-am ajutat. Multumim sponsorilor actiunii: Cumpana, Carrefour si Novaplus fara ajutorul carora nu am fi putut veni in intampinarea nevoilor miilor de pelerini.” a declarat Venera Vasiliu Directorul Filialei Sector 4 a Crucii Rosii Romane.

Despre Crucea Rosie Romana

Crucea Rosie Romana este o organizatie neguvernamentala, de interes national, bazata in principal pe voluntariat, si este membra a Miscarii Internationale de Cruce Rosie inca de la infiintarea sa in 1876. Fiind condusa in activitatea sa umanitara de Principiile Fundamentale ale Miscarii - Umanitate, Impartialitate, Neutralitate, Independenta, Voluntariat, Unitate, Universalitate – Crucea Rosie Romana contribuie la alinarea si prevenirea suferintei sub toate formele, protejeaza sanatatea si viata, asigura respectul fata de demnitatea umana, fara a face nici o discriminare legata de nationalitate, rasa, sex, religie, varsta, apartenenta militara, sociala sau politica. Principalele domenii de activitate sunt: pregatirea pentru interventie in caz de dezastre, interventia in caz de dezastre, programele de educatia pentru sanatate, difuzarea dreptului international umanitar si promovarea valorilor umanitare.

Persoana de contact:
Venera Vasiliu – Director,
Cruce Rosie Romana,
Sector 4 Bucuresti,
Tel: 0724.54.50.17
Conturi deschise la BRD - Piata Romana: RO44BRDE410SV20462054100 LEI RO36BRDE410SV24659404100 EUR RO85BRDE410SV18987804100 USD