back

Comunicate

07.12.2009

Studentii de la Drept in conflict armat

Universitatea Nicolae Titulescu gazduieste in perioada 8 – 10 decembrie a doua editie a concursului inter-universitar de drept umanitar si dreptul refugiatilor „Nicolae Titulescu”.
Noua universitati au confirmat participarea la concursul de drept umanitar international si dreptul refugiatilor: Universitatea Bucuresti, Universitatea Titu Maiorescu Bucuresti, Academia de Politie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucuresti, Universitatea Transilvania din Brasov, Universitatea din Pitesti, Academia Fortelor Navale Mircea cel Batran, Academia Fortelor Terestre Sibiu, si Universitatea Nicolae Titulescu din Bucuresti.

Concursul, o initiativa Centrului de Studii de Drept Umanitar al Universitatii Nicolae Titulescu din Bucuresti, este organizat in parteneriat cu Agentia Organizatiei Natiunilor Unite pentru Refugiati (UNHCR) Reprezentanta in România, Crucea Rosie Româna, Comisia Nationala de Drept Umanitar si Centrul de Drept Umanitar al Armatei Romane. Cele 12 echipe din 9 universitati, formate din câte 3 studenti si un cadru didactic coordonator, vor participa la probe tematice pe parcursul a 3 zile.  In finala ce va avea loc la data de 10 decembrie, cele mai bine pregatite echipe isi vor disputa premiul cel mare „Bene Merenti”.  Se vor mai acorda: premiul „Nicolae Titulescu” pentru cel pentru cel mai bun orator si premiul „Vox Populi” pentru echipa care demonstreaza cea mai mare coeziune intre membrii precum si capacitatea de a socializa cu ceilalti concurenti.

Juriul competitiei, va fi format din specialisti in domeniul dreptului umanitar si al dreptului refugiatilor de la Centrul de Drept International Umanitar al Armatei, UNHCR, Crucea Rosie Româna precum si experti independenti in acest domeniu. Concursul beneficiaza de sprijinul organizatoric si financiar al: Societatii Civile de Avocati Cunescu, Balaciu, Asociatii, care va acorda anul acesta bursa „Constantin Cunescu”.

„Concursul va testa in spirit competitiv si printr-o noua abordare, cunostintele acumulate in domeniul dreptului umanitar si al dreptului refugiatilor, fiind jurizat de specialisti in materie.  Consideram ca cea de-a doua editie a concursului va continua traditia academica nationala initiata in 2008. Avem convingerea ca participarea studentilor la aceasta manifestare poate fi o rampa de lansare intr-o cariera de exceptie” a declarat coordonatoarea proiectului, Lect. Univ. Dr. Beatrice Onica Jarka.

Persoana de contact:
Lect. Univ. Dr. Beatrice Onica Jarka, coordonator al concursului „Nicolae Titulescu”
concurscsdu@univnt.ro
http://csdu.univnt.ro/
www.crucearosie.ro
http://www.unhcr.org/country/rom.html
Conturi deschise la BRD - Piata Romana: RO44BRDE410SV20462054100 LEI RO36BRDE410SV24659404100 EUR RO85BRDE410SV18987804100 USD