back

Comunicate

11.12.2009

Mos Craciun a adus o masina noua pentru “Banca de Alimente”

In preajma sarbatorilor de iarna, Banca de Alimente a Crucii Rosii Romane primeste in dar o masina de transport, Ford Tranzit Furgon.
Rolul lui Mos Craciun este interpretat de METRO Cash & Carry Romania, real,-Hypermarket Romania si METRO AG – Reprezentanta in Romania, parteneri activi ai proiectului.

Masina oferita ca sponsorizare este un ajutor foarte valoros pentru proiectul Banca de Alimente, aceasta asigurand transportul alimentelor colectate din magazinele partenere la depozitul de alimente, precum si de la depozitul de alimente la domiciliul beneficiarilor: familii sarace cu multi copii, persoane varstnice, persoane suferind de boli cronice etc.

De la implementarea proiectului Banca de Alimente, peste 3000 de familii cu venituri extrem de mici au primit pachete cu alimente distribuite de voluntari la domiciliile acestora. Pachetele contin 12 kg de alimente de baza precum ulei, zahar, faina, malai, orez, paste fainoase, conserve de carne sau peste, conserve de legume, biscuiti si alte produse alimentare.

In data de 26 noiembrie 2009, proiectul Banca de Alimente s-a extins in alte 23 de magazine din tara, prin intrarea in proiect a partenerului real,-Hypermarket Romania. Astfel, la nivel national, proiectul este prezent in 90 de hypermarketuri si supermarketuri. Avand in vedere efortul sustinut al voluntarilor si angajatilor Crucii Rosii pentru implementarea proiectului, METRO Cash & Carry Romania, real,-Hypermarket Romania si METRO AG – Reprezentanta in Romania, au venit in intampinarea acestor nevoi prin asigurarea unei componente esentiale in cadrul acestuia, transportul alimentelor.

„Companiile din Romania au demonstrat de nenumarate ori ca au o politica de responsabilitate sociala solida. Ne bucura foarte mult parteneriatul cu METRO Cash & Carry Romania, real,-Hypermarket Romania si METRO AG – Reprezentanta in Romania. Prin implicarea acestor divizii  mai multi romani au posibilitatea  de a fi generosi si de a oferi sprijin celor nevoiasi. Impreuna, de Craciun, vom implini un vis: O lume fara foame!”, a declarat Mihaela Geoana, Presedintele Crucii Rosii Romane.

„Pentru orice companie care evolueaza intr-un anumit mediu social, responsabilitatea sociala trebuie sa reprezinte o prioritate pentru a se putea realiza acea legatura benefica si reciproca intre actorul economic si oamenii care il mentin pe piata. Proiectul de fata, in care colaboram atat de bine cu Crucea Rosie, este un prilej ideal de a ne intoarce, o data in plus, cu fata atat spre comunitatile in care ne desfasuram activitatea, cat si spre familiile aflate in dificultati financiare, care au nevoie mare de ajutor. Prin donarea acestei masini pentru  transportul  de marfa, in beneficiul proiectului "Bancii de Alimente", suntem convinsi ca vom contribui la buna desfasurare a acestuia si la succesul sau cert” a declarat Delia Nica, Director METRO AG -  Reprezentanta in Romania.

Donatie FORD
Conturi deschise la BRD - Piata Romana: RO44BRDE410SV20462054100 LEI RO36BRDE410SV24659404100 EUR RO85BRDE410SV18987804100 USD