back

Comunicate

11.01.2010

Dezvoltarea voluntariatului – O investitie pe termen lung

Filiala Sector 6 Bucuresti a Crucii Rosii lanseaza oficial pe data de 12 ianuarie 2010 proiectul „DEZVOLTAREA VOLUNTARIATULUI – O INVESTItIE PE TERMEN LUNG”. Proiect cofinantat din Programnul MATRA - KAP Grants prin Ambasada Regatului tarilor de Jos in Romania Proiectul a fost propus in contextul provocarilor globale legate de cresterea vulnerabilitatii la dezastre si a raspandirii bolilor, in care dezvoltarea voluntariatului este esentiala pentru indeplinirea misiunii Crucii Rosii de a abilita comunitatile vulnerabile sa depaseasca situatiile care le ameninta viata.

Finantat pe o perioada de 6 luni cu valoarea totala de 17.000 Euro, proiectul are ca scop formarea voluntarilor din Filiala Sectorului 6 si consolidarea capacitatii acesteia de a pune in aplicare programe in cadrul mandatului Crucii Rosii. Rezultatele acestui proiect vor fi diseminate in toate cele 47 de filiale ale organizatiei, beneficiind un numar de aproximativ 10.000 de voluntari de Cruce Rosie, dintre care 40% sunt tineri cuprinsi intre 14 - 25 de ani. Pentru acestia se vor dezvolta linii de actiune specifice, dupa cum urmeaza:
• Activitati de formare – Cursuri de Prim Ajutor, Drept Umanitar International, Prevenire si Interventie la Dezastre, Dezvoltarea Atitudinii Participative a Voluntarilor, Management de Proiect.
• Activitati de dezvoltarea capacitatii filialei – Sesiuni de coaching concepute pentru a oferi un mediu prietenos care incurajeaza si faciliteaza activitatea voluntarilor; Elaborarea unei strategii pe termen lung pentru dezvoltarea voluntariatului.
• Activitati de diseminare – Distribuirea pachetului de cursuri de instruire pentru voluntarii de Cruce Rosie in cele 47 de filiale. Pachetul de instruire este destinat a fi utilizat ca un ghid in organizarea de cursuri de formare pentru voluntarii Crucii Rosii din intreaga tara.

Proiectul se alatura celorlalte initiative desfasurate in prezent de catre Crucea Rosie Romana cu scopul de a contribui la dezvoltarea voluntariatului si promovarea valorilor umanitare.
Conturi deschise la BRD - Piata Romana: RO44BRDE410SV20462054100 LEI RO36BRDE410SV24659404100 EUR RO85BRDE410SV18987804100 USD