back

Stiri

25.02.2010

Simulare de cutremur la Scoala 100 din Bucresti

Voluntarii  Crucii Rosii Romane, filiala sector 4 au salvat patru copii care erau prinsi sub daramaturi, in timpul unei simulari, acordandu-le primul ajutor medical.
Miercuri, 24 februarie a.c., la Scoala Nr. 100 din Bucuresti a avut loc o simulare de cutremur, insotit de un incendiu. La aceasta actiune au participat 12 voluntari ai Crucii Rosii, Filiala sectorului 4 precum si un echipaj al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU). Conform scenariului, actiunea se petrece la o scoala de elevi, astfel echipajele insarcinate cu salvarea copiilor trebuie sa actioneze promt si cu profesionalism. In prima faza, elevii au fost evacuati, apoi s-a actionat asupra incendiului izbucnit, sarcina revenind cadrului pentru situatii de urgenta, care a intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apa si spuma. Copii care au ramas blocati in incinta cladirii au fost preluati de catre voluntarii Crucii Rosii, transportati mai apoi in cortul special amenajat pentru astfel de situatii, unde au primit primul ajutor necesar in functie de problema creata in timpul cutremurului.
“Capriciile naturii se pot dezlantui in orice moment, asa ca trebuie sa fim pregatiti cum sa actionam. Prin aceasta simulare se doreste informarea si pregatirea populatiei pentru eventualele dezastre. Copii trebuie sa stie cum sa reactioneze si cum sa actioneze, iar mai tarziu, cand vor creste, cum sa ofere primul ajutor. In acelasi timp s-a testat viabilitatea si aplicabilitatea planurilor de interventie in timpul unui cutremur”, a declarat directorul filialei Crucii Rosii Romane, sector 4, Venera Vasiliu. Timpii de reactie pentru salvarea victimelor au fost corespunzatori, astfel incat reusita voluntarilor si a echipajului ISU a fost apaudata de catre elevii scolii 100.

© Crucea Rosie
    
Conturi deschise la BRD - Piata Romana: RO44BRDE410SV20462054100 LEI RO36BRDE410SV24659404100 EUR RO85BRDE410SV18987804100 USD