back

Stiri

26.02.2010

Prahova - Angajatii BCR sustin Banca de Alimente a Crucii Rosii Romane

Ieri, 25 februarie, Banca de Alimente a filialei de Cruce Rosie Prahova a primit o donatie de peste 1200 kg de alimente neperisabile de la angajatii BCR sucursala Prahova.
Acestia au donat tichetele de masa aferente unei saptamani de lucru si au cumparat cu ele produsele. Mai mult, o parte din angajatii BCR Prahova, impreuna cu Dominic Bruynseels, Presedintele BCR, au fost voluntari pentru o zi la depozitul Bancii de Alimente. Acestia au participat la procesul de sortare al alimentelor, au facut pachete cu alimente, si apoi le-au distribuit direct beneficiarilor.

„Cu cele peste 1,2 tone  de alimente donate de angajatii BCR, Crucea Rosie Romana filiala Prahova va putea ajuta peste 100 de familii  nevoiase din judetul nostru. Multumim in numele beneficiarilor, tuturor angajatilor si conducerii BCR pentru efortul depus in sustinerea proiectului Banca de Alimente. Acest gest umanitar este un exemplu care speram sa fie urmat de cat mai multi dintre noi”, a declarat doamna Gabriela Radulescu, directorul filialei de Cruce Rosie Prahova
Banca Comerciala Romana s-a implicat in proiectul Banca de Alimente inca de la inceput. Pe langa ajutorul financiar de 10.000 de Euro, BCR  a asigurat implementarea unui sistem online de donaţii pe site-ul www.crucearosie.ro, la cel mai inalt standard de securizare si a donat un calculator pentru centralizarea datelor despre alimente si beneficiarii acestora.De asemenea, in cursul anului 2009, angajatii sucursalelor BCR din Bucuresti au donat 3 tone de alimente pentru Banca de Alimente.
Ne-am alaturat acestui proiect din dorinta de a fi un suport pentru Crucea Rosie Romana care depune o activitate sustinuta in beneficiul societatii Fiind cea mai mare banca din Romania avem datoria de a da un exemplu si speram sa reusim sa antrenam cat mai multi oameni in actiuni de acest tip. Traim si muncim intr-o mare comunitate si trebuie sa avem grija de ea!” a declarat  Dominic Bruynseels, Presedintele executiv al BCR.
Cu sprijinul populatiei care a raspuns pozitiv la apelul lansat de Crucea Rosie Romana, in perioada 27 septembrie 2009 – 26 ianuarie 2010, in magazinele partenere din cele 22 de judete si municipii din tara s-a colectat o cantitate de peste 100 de tone de alimente greu perisabile. Peste 6 000 de familii cu venituri foarte mici au primit pachete cu alimente distribuite de voluntari la domiciliile acestora. Pachetele contin alimente de baza precum ulei, zahar, faina, malai, orez, paste fainoase, conserve de carne sau peste, conserve de legume, biscuiti si alte produse alimentare. In judetul Prahova, proiectul Banca de Alimente functioneaza din luna noiembrie 2009 si s-a colectat o cantitate de 755 kg alimente, care au fost oferite la 70 de familii.


Conturi deschise la BRD - Piata Romana: RO44BRDE410SV20462054100 LEI RO36BRDE410SV24659404100 EUR RO85BRDE410SV18987804100 USD