back

Comunicate

18.09.2007

Crucea Rosie Romana sprijina victimele inundatiilor din Galati si Vrancea

Bucuresti, 18 septembrie 2007: In urma inundatiilor produse in judetele Galati si Vrancea, Crucea Rosie Romana a intervenit, inca de la primele ore, cu un transport de materiale de prima necesitate, constand in pachete alimentare, lenjerie, paturi, cizme de cauciuc, imbracaminte si incaltaminte pentru adulti si copii, saci de dormit.

In Vrancea ajutoarele au fost distribuite in localitatile Pufesti, Tamasoaia, Boghesti, Cordita, Movilisa, Mrasesti, Ruginoasa, iar in Galati in localitatile Tepu, Gohor, Brahasesti.

Dupa o evaluare a nevoilor urgente, Crucea Rosie Romana, in parteneriat cu Prima TV a lansat pe 8 septembrie un apel de intrajutorare a persoanelor sinistrate. Acestei campanii i s-a alaturat compania de telefonie mobila COSMOTE care a deschis incepand cu 17 septembrie linia telefonica 1377 unde pot fi trimise donatii prin SMS-uri taxabile in valoare de 2 euro (TVA inclus). Persoanele care doresc sa vina in ajutorul sinistratilor cu bani, o pot face si prin intermediul conturilor bancare deschise special de Crucea Rosie la banca BRD Ag Piata Romana:

LEI: RO36BRDE410SV51618614100 si EURO: RO71BRDE410SV51618884100.

Sumele colectate prin aceste donatii vor fi utilizate de Crucea Rosie Romana pentru continuarea operatiunilor de urgenta si a evaluarii nevoilor pe termen mediu.

Apelul lansat de Crucea Rosie si Prima TV a avut un raspuns favorabil din partea populatiei, care in ultima saptamana au facut donatii de haine si mobilier la toate cele 7 depozite zonale ale Crucii Rosii din tara: Bucuresti, Alba, Bacau, Oradea, Targoviste, Iasi si Tulcea. Lantul de hipermarketuri CORA s-a alaturat acestei campanii umanitare printr-o donatie de 32 000 de litri de apa imbuteliata, care a fost trimisa saptamana trecuta cu doua camioane in Vrancea si Tecuci. Ieri, un nou camion incarcat cu mobila, paturi si imbracaminte a fost trimis in localitatile cele mai afectate din judetul Vrancea. Toate articolele textile, provenite din donatiile cetatenilor, au fost curatate si igienizate la curatatoria NUFARUL din Bucuresti care, in spirit umanitar, s-a oferit sa efectueze acest serviciu gratuit.

Crucea Rosie Romana este o organizatie neguvernamentala, de interes national, bazata in principal pe voluntariat, si este membra a Miscarii Internationale de Cruce Rosie inca de la infiintarea sa in 1876. Fiind condusa in activitatea sa umanitara de Principiile Fundamentale ale Miscarii - Umanitate, Impartialitate, Neutralitate, Independenta, Voluntariat, Unitate, Universalitate – Crucea Rosie Romana contribuie la alinarea si prevenirea suferintei sub toate formele, protejeaza sanatatea si viata, asigura respectul fata de demnitatea umana, fara a face nici o discriminare legata de nationalitate, rasa, sex, religie, varsta, apartenenta militara, sociala sau politica. Principalele domenii de activitate sunt: pregatirea pentru interventie in caz de dezastre, interventia in caz de dezastre, programele de educatia pentru sanatate, difuzarea dreptului international umanitar si promovarea valorilor umanitare.

Pentru detalii suplimentare, va rugam sa contactati:

Nadia Lazar
Coordonator Relatii Publice si Comunicare
Tel: 0748 238 024
Email: comunicare@crucearosie.ro
Conturi deschise la BRD - Piata Romana: RO44BRDE410SV20462054100 LEI RO36BRDE410SV24659404100 EUR RO85BRDE410SV18987804100 USD