back

Comunicate

22.03.2010

Angajatii BCR Vrancea – Voluntari la “Banca de alimente”

Angajatii BCR -  sucursala Vrancea au facut azi o donatie de alimente greu perisabile, in valoare de peste 7 000 lei, pentru proiectul Banca de Alimente a Crucii Rosii Romane.
Acestia au donat tichetele de masa aferente unei saptamani de lucru si au cumparat alimente, care vor oferite persoanelor cu venituri mici si foarte mici din Vrancea. Mai mult, o parte din angajatii BCR Vrancea, impreuna cu Dominic Bruynseels, Presedintele BCR, au fost voluntari pentru o zi la depozitul Bancii de Alimente. Acestia au participat la procesul de sortare al alimentelor, au facut  pachetele cu alimente si apoi le-au distribuit direct beneficiarilor.

„Gestul umanitar al angajatilor Bancii Comerciale Romane este un model de spirit civic. Le multumesc tuturor pentru ca au raspuns apelului campaniei – Hraniti un vis, o lume fara foame- si sper ca acest exemplu de generozitate sa fie urmat de cat mai multi dintre noi”, a declarat directorul filialei de Cruce Rosie Vrancea, dna Rodica Davidean.

Activitatea de voluntariat a angajatilor BCR Vrancea nu este singulara. De la lansarea Bancii de Alimente, peste 70 de angajati BCR au facut voluntariat in acest proiect. Pana acum, doar in Bucuresti si in Prahova angajatii BCR au donat 4,4 tone de alimente greu perisabile si au ajutat la sortarea alimentelor si distribuirea pachetelor la beneficiari. Dupa Vrancea vor mai urma si alte judete.

Banca Comerciala Romana s-a implicat in proiectul Banca de Alimente inca de la inceput. Pe langa ajutorul financiar de 10.000 de Euro, BCR  a asigurat implementarea unui sistem online de donaţii pe site-ul www.crucearosie.ro, la cel mai inalt standard de securizare si a donat un calculator pentru centralizarea datelor despre alimente si beneficiarii acestora.

Ne-am alaturat acestui proiect din dorinta de a fi un suport pentru Crucea Rosie Romana care depune o activitate sustinuta in beneficiul societatii Fiind cea mai mare banca din Romania avem datoria de a da un exemplu si speram sa reusim sa antrenam cat mai multi oameni in actiuni de acest tip. Traim si muncim intr-o mare comunitate si trebuie sa avem grija de ea!” a declarat  Dominic Bruynseels, Presedintele executiv al BCR.

Cu sprijinul populatiei care a raspuns pozitiv la apelul lansat de Crucea Rosie Romana, in perioada 27 septembrie 2009 – 28 februarie 2010, in magazinele partenere din cele 22 de judete si municipii din tara s-a colectat o cantitate de peste 110 de tone de alimente greu perisabile. Peste 7 000 de familii cu venituri foarte mici au primit pachete cu alimente distribuite de voluntari la domiciliile acestora. Pachetele contin alimente de baza precum ulei, zahar, faina, malai, orez, paste fainoase, conserve de carne sau peste, conserve de legume, biscuiti si alte produse alimentare.
Conturi deschise la BRD - Piata Romana: RO44BRDE410SV20462054100 LEI RO36BRDE410SV24659404100 EUR RO85BRDE410SV18987804100 USD