back

Stiri

24.03.2010

Impotriva tuberculozei, mai mult, mai bine, mai repede!

In Europa, Romania ocupa locul patru privind incidenta tuberculozei. Crucea Rosie Romana se alatura altor institutii din tara pentru a controla aceasta maladie.
Potrivit datelor furnizate de Organizatia Mondiala a Sanatatii, la sfarsitul anului 2009, Romania era ocupanta locului patru in ceea ce priveste incidenta tuberculozei. De mai multi ani, numeroase institutii din tara si-au unit fortele pentru a scade incidenta acestei boli infectioase.  Astfel s-a pus in aplicare Programul National de Control al Tuberculozei la care Societatea Nationala de Crucea Rosie este partener. Prin urmare, Crucea Rosie a ajutat la cresterea aderentei la tratament a persoanelor infectate cu bacilul koch, prin acordarea de stimulente. Astfel, peste 9.600 de persoane bolnave de tuberculoza, care si-au respect tratamentul TB, au beneficiat in perioada  2004-2008 de tichete sociale in valoare de 50 RON de persoana in fiecare luna. Tichetele oferite au fost folosite de bolnavi la achizitionarea hranei si a produselor de igiena personala.

In carul conferinte de presa desfasurata cu ocazia Zilei Mondiale Impotriva Tuberculozei, dr. Dana Farcasanu-Presedinte Executiv Fundatia Centrul pentru Politici si Servicii de Sanatate, a subliniat  importanta si necesitatea unei bune gestionari a tuberculozei, atat de catre medici cat si de pacienti, dar si faptul ca resursele finaciare sunt primordiale in eficienta programului, astfel incat parteneriatul public impreuna cu societatea civila este impetuos necesar.

Pe parcursul zilei, in parcul Cismigiu, voluntarii Crucii Rosii Romane impreuna cu voluntarii Societatii Studentilor in Medicina din Bucuresti (SSMB) au desfasurat  activitati de informare cu privire la prevenirea si controlul tuberculozei. Tinerii voluntari s-au declartat incantati de faptul ca bucurestenii au fost receptivi si intresati de informatiile pe care acestia le ofereau.

In acest an, Proiectul National de Control al Tuberculozei, continua sub sloganul: Impotriva tuberculozei, mai mult, mai bine, mai repede! Este in continuare nevoie de mijloace de informare si de prevenire mai eficiente, pentru ca mai multi pacienti sa fie vindecati. Dar cea mai importanta credinta a proiectului este faptul ca tuberculoza poate fi controlata, iar acest lucru depinde de fiecare dintre noi.
Conturi deschise la BRD - Piata Romana: RO44BRDE410SV20462054100 LEI RO36BRDE410SV24659404100 EUR RO85BRDE410SV18987804100 USD