back

Stiri

01.04.2010

Zeci de kilograme de alimente donate Bancii de alimente de catre elevii Liceului “Octav Onicescu”

Crucea Rosie Romana – Filiala Sector 4 si Colegiul National Octav Onicescu din Bucuresti, au organizat astazi o actiune de colecta de produse neperisabile pentru proiectul Banca de alimente al Crucii Rosii Romane. Evenimentul a avut loc in incinta hypermarket-ului Carrefour Berceni, partener al proiectului.
Peste 50 de elevi, insotiti de profesori ai liceului, au facut cumparaturi pentru masa de Pasti, insa nu au uitat nici de cei saraci. Printre cumparaturile tinerilor s-au numarat si pachete de faina, zahar, orez, ulei, dar si dulciuri sau bauturi racoritoare. Dupa achitarea lor, liceenii au lasat produsele in cosurile Bancii de Alimente.

Desi deplasarea tinerilor catre hypermarket-ul Carrefour a fost ingreunata din pricina grevei RATB, unii dintre ei si-au dorit insistent sa fie prezenti, venind chiar din comunele invecinate Bucurestiului. „Am venit cu taxiul din Adunati Copaceni. Am dorit sa fiu alaturi de colegii mei si sa donez pentru cei mai saraci decat mine. Este Paste pentru toata lumea, iar eu imi doresc ca nimanui sa nu  lipseasca nimic de pe masa”, a declarat un tanar licean din clasa a IX-a a Colegiului National Octav Onicescu din Bucuresti.

Alaturi de elevii care au donat alimente in valoare de peste 700 de lei, s-au solidarizat si alti cumparatori care au donat pentru proiectul Banca de alimente. „Ne bucuram ca un grup de peste 50 de elevi de liceu au fost un exemplu bun pentru oamenii care se aflau la cumparaturi in aceasta dimineata. Este primul liceu din tara care intr-un mod organizat au donat pentru Banca de alimente. Speram ca acest gen de activitati sa aiba un ecou in randul intregii populatii din sectorul 4 si din tara, astfel incat tot mai multe persoane vulnerabile sa primeasca ajutor din partea Bancii de alimente a Crucii Rosii Romane. Pe langa donatiile in produse, sau in bani, oamenii pot sa doneze si timp, devenind voluntari ai Crucii Rosii pentru acest proiect. Hraneste un vis, o lume fara foame!”, a declarat Elena Craciun, coordonator Banca de alimente in sectorul 4.

© Crucea Rosie
Conturi deschise la BRD - Piata Romana: RO44BRDE410SV20462054100 LEI RO36BRDE410SV24659404100 EUR RO85BRDE410SV18987804100 USD