back

Comunicate

15.04.2010

Angajatii BCR Braila au donat 1,5 tone de alimente pentru familiile nevoiase din Braila

Angajatii BCR Braila au voluntariat pentru Banca de Alimente a Crucii Rosii Romane.
Pentru a veni in sprijinul persoanelor cu dificultati materiale din judetul Braila, angajatii BCR au donat tichete de masa si bani, in valoare totala de  5000 de lei. BCR a dublat suma si, impreuna, au cumparat peste 1,5 tone de alimente greu perisabile. In plus, astazi o parte din angajatii BCR Braila, impreuna cu Dominic Bruynseels, Presedintele BCR, au voluntariat la depozitul Bancii de Alimente. Ei au participat la procesul de sortare a alimentelor, le-au impachetat in pungi a cate 12 kg fiecare si apoi le-au distribuit direct beneficiarilor. Cele 1,5 tone de alimente donate de angajatii BCR vor ajunge la 125 de familii cu o situatie materiala grea, din baza de date a Filialei de Cruce Rosie  Braila.

„Ne-am alaturat acestui proiect din dorinta de a fi un suport pentru Crucea Rosie Romana care depune o activitate sustinuta in beneficiul societatii. Fiind cea mai mare banca din Romania, avem datoria de a da un exemplu si speram sa reusim sa antrenam cat mai multi oameni in actiuni de acest tip. Traim si muncim intr-o mare comunitate si trebuie sa avem grija de ea!” a declarat  Dominic Bruynseels, Presedintele executiv al BCR.

Actiunea de astazi este o continuare a caravanei de donatii de alimente si actiuni de voluntariat pe care BCR a initiat-o inca de la lansarea proiectului Banca de Alimente a Crucii Rosii Romane. Pana in prezent, peste 700 de angajati BCR au donat sau au voluntariat in cadrul programului Banca de Alimente in Bucuresti, Vrancea, Prahova si Braila. In total, ei au donat aproape 7 tone de alimente greu perisabile.

„Gestul umanitar al angajatilor Bancii Comerciale Romane este un model de spirit civic. Le multumesc tuturor, pentru ca au raspuns apelului campaniei –Hraniti un vis, o lume fara foame- si sper ca acest exemplu de generozitate sa fie urmat de cat mai multi dintre noi”, a declarat directorul filialei de Cruce Rosie Braila, dna Florica Focsa.

In calitate de partener principal al proiectului Banca de Alimente, Banca Comerciala Romana a oferit un ajutorul financiar de 10.000 de Euro, a asigurat implementarea unui sistem online de donaţii pe site-ul www.crucearosie.ro, la cel mai inalt standard de securizare si a donat un calculator pentru centralizarea datelor despre alimente si beneficiarii acestora.

Cu sprijinul populatiei care a raspuns pozitiv la apelul lansat de Crucea Rosie Romana, in perioada 27 septembrie 2009 – 28 februarie 2010, in magazinele partenere din cele 22 de judete si municipii din tara, s-a colectat o cantitate de peste 110 tone de alimente greu perisabile. Peste 7 000 de familii cu venituri foarte mici au primit pachete cu alimente, distribuite de voluntarii Crucii Rosii la domiciliile acestora. In judetul Braila, pana la sfarsitul lunii februarie, 344 de familii nevoiase au fost ajutate cu alimente. Pachetele contin alimente de baza precum ulei, zahar, faina, malai, orez, paste fainoase, conserve de carne sau peste, conserve de legume, biscuiti si alte produse alimentare.
Conturi deschise la BRD - Piata Romana: RO44BRDE410SV20462054100 LEI RO36BRDE410SV24659404100 EUR RO85BRDE410SV18987804100 USD