back

Comunicate

21.05.2010

Crucea Rosie Romana sustine campania Ziua Europeana Împotriva Obezitatii (ZEIO), prin actiuni publice la nivel national

Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania se alatura comunitatii internationale si sustine campania Ziua Europeana Împotriva Obezitatii (ZEIO), prin organizarea unei serii de actiuni publice în cele mai importante orase din tara, pe parcursul zilei de sambata, 22 mai.
In corturile amplasate în Arad, Bacau, Braila, Brasov, Buzau, Constanta, Calarasi, Dolj, Dambovita, Harghita, Ilfov, Iasi, Galati, Neamt, Olt, Tulcea, Teleorman, Vrancea si Bucuresti (Parc Titan si Parc Carol), voluntarii Crucii Rosii vor masura tensiunea arteriala si vor oferi informatii cu privire la campania Ziua Europeana Împotriva Obezitatii, precum si la problematica obezitatii în Romania.

Educatia pentru sanatate este una din activitatile desfasurate constant de Crucea Rosie Romana, de-a lungul celor aproape 134 de ani de activitate. Marcarea Zilei Europene Impotriva Obezitatii este o actiune prin care dorim sa atragem atentia populatiei asupra acestei amenintari la adresa sanatatii. Credem ca informarea este primul pas pentru a adopta un stil de viata sanatos”, a declarat presedintele Crucii Rosii Romane, doamna Mihaela Geoana.

Obiectivul ZEIO este de a veni în sprijinul cetatenilor europeni supraponderali si obezi, de a-i ajuta sa îsi schimbe stilul de viata pentru a-si controla greutatea si a-si îmbunatati calitatea vietii. Pe langa instituirea în fiecare an în luna mai a Zilei Europene Impotriva Obezitatii, initiatorii si-au propus sa faca cunoscute implicatiile problematicii obezitatii si sa stimuleze partenerii sociali sa initieze activitati si programe specifice, în toate statele membre UE.

Despre Ziua Europeana Împotriva Obezitatii (ZEIO)
ZEIO a fost initiata de catre Dr. David Haslam, Presedintele si Managerul Medical al Forumului National de Obezitate si Jean-Paul Allonsius, Presedintele si fondatorul Asociatiei Pacientilor Obezi din Belgia, si a fost lansata de catre fostul deputat european Magor Csibi în Parlamentul European pe 15 aprilie 2009. Aceasta initiativa a rezultat în urma dezbaterii organizata în Parlamentul European la Strasbourg, în 18 noiembrie 2008. Participantii si initiatorii au concluzionat ca este nevoie de o actiune comuna la nivel european pentru tratarea excesului ponderal si obezitatii. Conform Cartei Europene OMS din 2006: “Atentia trebuie sa continue sa fie îndreptata catre actiunile de preventie a obezitatii în randul persoanelor supraponderale care risca sa devina obeze si catre tratarea obezitatii ca afectiune.(...) Sistemul de sanatate are un rol foarte important în ceea ce priveste persoanele din categoriile cu risc crescut si cele supraponderale si obeze, prin conceperea si promovarea de masuri de preventie si prin stabilirea unor metode corespunzatoare de diagnostic, screening si tratament”. http://www.obesityday.eu/index.php?page=about-the-european-obesity-day

Obiectivul campaniei ZEIO
Obiectivul ZEIO este de a veni în sprijinul cetatenilor europeni supraponderali si obezi, de a-i ajuta sa îsi schimbe stilul de viata pentru a-si controla greutatea si a-si îmbunatati calitatea vietii. Pe langa instituirea în fiecare an în luna mai a Zilei Europene Împotriva Obezitatii, initiatorii si-au propus sa faca cunoscute implicatiile problematicii obezitatii si sa stimuleze partenerii sociali sa initieze activitati si programe specifice, în toate statele membre UE.

© Crucea Rosie

Conturi deschise la BRD - Piata Romana: RO44BRDE410SV20462054100 LEI RO36BRDE410SV24659404100 EUR RO85BRDE410SV18987804100 USD