back

Comunicate

15.10.2007

Crucea Rosie si Petrom inaugureaza cel de-al treilea put in judetul Dolj

Bucuresti 15 octombrie 2007 – Crucea Rosie Romana si compania Petrom au finalizat lucrarile la cel de-al treilea put forat la mare adancime in localitatea Talpas din judetul Dolj.

Inca 1500 de locuitori vor beneficia, astfel, de apa potabila.

Problema apei potabile in comuna Talpas este veche de aproape 25 de ani. Seceta din vara aceasta a amplificat si mai mult aceasta situatie grea pentru locuitorii din Talpas. Mare parte din fantanile ramase functionale pana la acea data, au secat, iar celelalte nu au primit avizul de apa potabila din partea Autoritatii de sanatate publica.

Din cauza acestor catastrofe naturale, populatia din Talpas a fost nevoita sa strabata zilnic, distante foarte mari pentru a-si asigura necesarul de apa pentru gospodarii, de la cateva izvoare aflate la poalele dealurilor din zona. In acelasi timp, oamenii s-au expus unui risc mare de imbolnavire, deoarece nici aceasta apa nu a primit aviz favorabil din partea ASP Dolj.

Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania, impreuna cu compania Petrom au decis sa vina in intampinarea nevoilor urgente ale acestor oameni. Astfel, prin inaugurarea celui de-al treilea put de mare adancime in comuna Talpas, peste 9.000 de oameni vor beneficia de apa potabila. Alte doua puturi au mai fost sapate in localitatile doljene Teslui si Goicea.

“Campania Nationala de Prevenire a Dezastrelor” a fost initiata, impreuna cu Petrom, in anul 2005. Obiectivul principal al campaniei este imbunatatirea capacitatii de reactie a comunitatilor expuse riscurilor de dezastre. In cadrul acestui parteneriat mii de oameni au beneficiat de suport informational si material pentru a dezvolta o adevarata „cultura a prevenirii dezastrelor”.

Despre Crucea Rosie

Infiintata in 1876, Crucea Rosie Romana, membra a Miscarii Internationale de Cruce Rosie, este o organizatie umanitara de interes national, bazata in principal pe voluntariat. Condusa in activitatea sa umanitara de Principiile Fundamentale ale Miscarii - Umanitate, Impartialitate, Neutralitate, Independenta, Voluntariat, Unitate, Universalitate – Crucea Rosie Romana contribuie la alinarea si prevenirea suferintei sub toate formele, protejeaza sanatatea si viata, asigura respectul fata de demnitatea umana, fara a face nici o discriminare legata de nationalitate, rasa, sex, religie, varsta, apartenenta militara, sociala sau politica. Principalele domenii de activitate sunt: pregatirea pentru interventie in caz de dezastre, educatia pentru sanatate, difuzarea dreptului international umanitar si a valorilor umanitare. Pentru mai multe informatii accesati www.crucearosie.ro.

Petrom CSR

„Respect pentru Viitor” este un amplu program initiat de Petrom, la inceputul anului 2007, prin care raspundem nevoilor societatii si mediului inconjurator.

„Respect pentru Viitor” este concretizarea principiilor noastre, care stau la baza dezvoltarii durabile. Credem ca nevoile prezentului pot fi satisfacute cu respect pentru generatiile viitoare si pentru aceasta am ales sa tratam aspectele legate de mediu si cele sociale ca parte integranta a conduitei noastre de business.

Contact

Catalina Catia, Laura Moroianu
Coordonator proiect - Crucea Rosie Romana
Coordonator proiect - Petrom
Nr. tel: 0748.238.022 Nr. tel: 0724.288.597
Conturi deschise la BRD - Piata Romana: RO44BRDE410SV20462054100 LEI RO36BRDE410SV24659404100 EUR RO85BRDE410SV18987804100 USD