back

Comunicate

17.12.2007

Crucea Rosie si Petrom realizeaza un program educativ in caz de cutremur cu elevii din Bucuresti

Bucuresti 17 decembrie 2007 – Crucea Rosie Romana si Petrom deschide cel de-al treilea seminar “Educatia si protectia elevilor in caz de cutremur” luni, 17 decembrie, la Scoala Generala nr. 84 din Bucuresti.

Elevii vor invata cum sa reactioneze in caz de cutremur si vor asista la demonstratii practice, realizate de experti seismologi romani si japonezi de la Japan International Cooperation Agency (JICA). Demonstratia se va realiza cu ajutorul unui minisimulator mobil de cutremure numit sistemul "bururu" si cu un simulator de tip carucior cu modele si structuri de case din lemn, cu care se poate observa efectul diferentiat al oscilatiilor. Dupa aceste prezentari va avea loc un exercitiu practic, de acordare a primului ajutor, care va fi sustinut de echipajul „Sanitarii priceputi” al scolii.

Seria sesiunilor pentru elevi in ceea ce priveste educatia in caz de cutremure, a debutat in data de 6 decembrie in Scoala Generala nr. 150, respectiv 7 decembrie la liceul Jean Monnet din Capitala. Ca si in cazul acestor scoli, elevii de la Scoala Generala nr. 84 vor primi manualul de educatie in caz de cutremur, realizat de Crucea Rosie Romana in parteneriat cu Petrom si cu sprijinul JICA – INCERC, avizat de Ministerul Educatiei si Cercetarii. Elevii vor primi si daruri de Mos Craciun: tricouri, sepcute si dulciuri.

Proiectul “Educatia si protectia elevilor in caz de cutremur” este parte componenta a “Campaniei Nationale de Prevenire a Dezastrelor”, initiata impreuna cu Petrom, in anul 2005. Obiectivul principal al campaniei este imbunatatirea capacitatii de reactie a comunitatilor expuse riscurilor de dezastre. In cadrul acestui parteneriat mii de oameni au beneficiat de suport informational si material pentru a dezvolta o adevarata „cultura a prevenirii dezastrelor”. Mai multe detalii despre aceasta campanie puteti afla accesand site-ul www.preveniredezastre.ro.

Despre Crucea Rosie

Infiintata in 1876, Crucea Rosie Romana, membra a Miscarii Internationale de Cruce Rosie, este o organizatie umanitara de interes national, bazata in principal pe voluntariat. Condusa in activitatea sa umanitara de Principiile Fundamentale ale Miscarii - Umanitate, Impartialitate, Neutralitate, Independenta, Voluntariat, Unitate, Universalitate – Crucea Rosie Romana contribuie la alinarea si prevenirea suferintei sub toate formele, protejeaza sanatatea si viata, asigura respectul fata de demnitatea umana, fara a face nici o discriminare legata de nationalitate, rasa, sex, religie, varsta, apartenenta militara, sociala sau politica. Principalele domenii de activitate sunt: pregatirea pentru interventie in caz de dezastre, educatia pentru sanatate, difuzarea dreptului international umanitar si a valorilor umanitare. Pentru mai multe informatii accesati www.crucearosie.ro.

Petrom CSR

„Respect pentru Viitor” este un amplu program initiat de Petrom, la inceputul anului 2007, prin care raspundem nevoilor societatii si mediului inconjurator. „Respect pentru Viitor” este concretizarea principiilor noastre, care stau la baza dezvoltarii durabile. Credem ca nevoile prezentului pot fi satisfacute cu respect pentru generatiile viitoare si pentru aceasta am ales sa tratam aspectele legate de mediu si cele sociale ca parte integranta a conduitei noastre de business.

Contact

Cristina Popa, Laura Moroianu
Coordonator proiect
Crucea Rosie Romana Petrom
Telefon: 0748 238 016 Telefon: 0724 288 597
Conturi deschise la BRD - Piata Romana: RO44BRDE410SV20462054100 LEI RO36BRDE410SV24659404100 EUR RO85BRDE410SV18987804100 USD