back

Comunicate

27.07.2010

Concursul Sanitarii Priceputi la a 48 - a editie

In perioada 19 – 24 iulie 2010, Crucea Rosie Romana a organizat in parteneriat cu Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Ministerul Sanatatii si Ministerul Administratiei si Internelor, Etapa Nationala a celei de-a 48 editii a Concursului pentru Sanatate si Prim Ajutor “Sanitarii Priceputi”. Competitia s-a desfasurat in tabara Poiana Pinului din judetul Buzau.
La concurs au participat 215 elevi din clasele IX – XII, membri ai 43 de echipaje castigatoare ale fazei judetene a competitiei. Acestia  au avut de trecut o proba teoretica si una practica. La proba teoretica au rezolvat un test grila cu notiuni de prim ajutor, educatie pentru sanatate si istoria Crucii Rosii, iar la proba practica, sanitarii au demonstrat in fata juriului cum se acorda primul ajutor in caz de accidente, electrocutari sau inec.

Titlul pentru cei mai buni „Sanitari Priceputi” ai anului 2010 a fost castigat de echipajul Colegiului National „Ion Maiorescu” din jud. Giurgiu. Pe locul doi s-a clasat echipajul Liceului teoretic „Petru Maior” din jud. Alba, urmat pe locul al III-lea de echipajul Colegiului National „Elena Ghiba Birta” din jud. Arad. Mentiunea a fost castigata de echipajul Liceului Teoretic „Paul Georgescu” din jud. Ialomita. Toti castigatorii au primit din partea organizatorlior premii constand in produse electronice: ebook-uri, telefoane mobile, aparate foto, MP4 palyer.

Juriul de concurs a fost format din dl. Dr. Mihail Voicescu, delegat al filialei de Cruce Rosie Sector 1 Bucuresti, dl. Dr. Beniamin Dragos, delegat al filialei de Cruce Rosie Arad, d-na Lt. Dr. Monica Dragomir, reprezentant al Ministerul Administratiei si Internelor, dl. Prof. Ionel Oancea, reprezentant al Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, si d-na Camelia Apostol, reprezentant al Ministerului Sanatatii.

© Crucea Rosie
Conturi deschise la BRD - Piata Romana: RO44BRDE410SV20462054100 LEI RO36BRDE410SV24659404100 EUR RO85BRDE410SV18987804100 USD