back

Comunicate

28.09.2010

BRD a donat 25 000 de euro pentru victimele inundatiilor din judetele Tulcea, Botosani si Bacau

BRD s-a alaturat apelului umanitar lansat de Crucea Rosie Romana pentru ajutorarea victimelor inundatiilor din iulie a.c, cu o donatie de 25 000 de euro.
Donatia facuta de BRD – Groupe Societe Generale a fost folosita pentru achizitionarea a 155 de kituri de bucatarie care constau in aragazuri, butelii pentru aragaz si vase de bucatarie – conform propunerii inaintate catre BRD de echipa Crucii Rosii, pe baza evaluarilor efectuate in zonele afectate de inundatii.

Atat Crucea Rosie Romana, cat si BRD au considerat oportun ca donatia sa fie utilizata intr-un proiect de sustinere a familiilor celor mai afectate din zonele inundate, respectiv cate 50 sau 55 de familii din judetele Bacau, Botosani si Tulcea.

Consideram ca la ora actuala, nevoile umanitare de urgenta si cele imediate au fost acoperite sau se afla in curs de acoperire, prin urmare eforturile noastre in zona vor fi orientate catre sprijinul pe termen mediu si pentru refacere. Multumim partenerilor nostri, BRD Romania pentru sustinerea apelului Crucii Rosii Romane si pentru solidaritatea manifestata fata de victimele acestei catastrofe!”, a declarat directorul general al Crucii Rosii Romane, domnul Ioan Silviu Lefter.

Asa cum am anuntat in luna iulie, incercam sa venim in ajutorul celor care au fost loviti de inundatii prin alocarea unui buget total de 100.000 de euro. Ne urmarim pas cu pas strategia de interventie prin intermediul mai multor organizatii, intre care, Crucea Rosie joaca un rol important. Speram ca si alte companii sa ne urmeze exemplul si sa reusim astfel sa contribuim la atenuarea efectelor acestui dezastru natural”, a declarat Bianca Dordea, Directorul de comunicare al BRD-Groupe Société Générale.

Tot prin sprijinul BRD, filiala de Cruce Rosie Botosani a primit, in regim de comodat, pe o perioada de 6 luni, o masina de transport oferita de ALD Automotive, folosita la distribuirea de materiale in comunitatile afectate de inundatii din judet.

Distributia kiturilor de bucatarie catre beneficiari incepe astazi, in sase sate de pe malul Dunarii - Patlageanca, Ceatalchioi, Salceni, Plaur, Vulturu si Ilgani - cu sprijinul voluntarilor filialei locale a Crucii Rosii, dar si cu cel al conducerii Crucii Rosii Romane si al reprezentantilor  BRD filiala Tulcea.
Conturi deschise la BRD - Piata Romana: RO44BRDE410SV20462054100 LEI RO36BRDE410SV24659404100 EUR RO85BRDE410SV18987804100 USD