back

Comunicate

01.09.2010

Cargill face donatii pentru victimele inundatiilor din Romania

Cargill Romania a raspuns apelului umanitar lansat de Crucea Rosie Romania privind ajutorarea victimelor inundatiilor, printr-o donatie in valoare de 10,000 USD.
In plus, angajatii Cargill au contribuit la aceasta initiativa cu 7,000 USD, bani care vor fi folositi pentru acelasi scop.

Eforturile comune urmaresc acordarea unui sprijin material persoanelor afectate de inundatiile care au avut loc in perioada iunie - iulie 2010. in urma evaluarii pagubelor, Cargill si Crucea Rosie vor pune in aplicare un program care se va derula pe parcursul a doua luni si care vizeaza ajutorarea a 30 de familii vulnerabile din zonele cele mai afectate de inundatii.

Donatiile vor fi utilizate pentru achizitionarea a 30 de aragazuri, 30 seturi de bucatarie si 30 de butelii, avand in vedere faptul ca, dupa distribuirea bunurilor de stricta necesitate, victimele vor avea nevoie de sprijin pentru a-si acoperi necesitatile pana la reconstruirea caselor.

Ramona Ene, Presedinta comisiei de sprijin din cadrul Cargill Romania a declarat: “in aceasta vara, multi romani au fost afectati de inundatii. Suntem preocupati de nevoile oamenilor din tarile in care ne desfasuram activitatea si am colaborat cu Crucea Rosie pentru a-i ajuta sa depaseasca aceste momente dificile”.

Investigatiile pentru evaluarea pagubelor si listele beneficiarilor au fost finalizate in luna august, iar ulterior  bunurile vor fi distribuite victimelor pana la mijlocul lunii septembrie, cu sprijinul filialelor Crucii Rosii si a voluntarilor care opereaza in cadrul acestora.

Pentru indeplinirea acestor obiective, Cargill si Crucea Rosie vor colabora indeaproape cu autoritatile municipale locale si cu institutiile de ajutor social, pentru a facilita accesul la bunurile distribuite si pentru a intra in contact direct cu persoanele afectate.

Cargill
Cargill este un furnizor international de produse si servicii alimentare, agricole, financiare si industriale. Infiintata in 1895, Cargill este o societate cu capital privat cu 138.000 de angajati in 67 de tari. Prin colaborare si inovatie, Cargill sprijina succesul clientilor sai, ajutand la depasirea provocarilor economice, sociale si de mediu prin dedicarea cu care impartaseste cunostintele si experienta pe care le detine.  Pentru mai multe informatii, vizitati websitul http://www.cargill.com
Cargill in Romania
Cargill activeaza in Romania din 1996, avand sediul central in Bucuresti, 27 de puncte de lucru si peste 1.000 de angajati permanenti in toata tara.
Cargill desfasoara operatiuni in urmatoarele domenii: cereale si seminte oleaginoase; uleiuri imbuteliate si uleiuri vegetale rafinate; nutreturi pentru animale.
Pentru mai multe informatii, vizitati websitul http://www.cargill.com
Conturi deschise la BRD - Piata Romana: RO44BRDE410SV20462054100 LEI RO36BRDE410SV24659404100 EUR RO85BRDE410SV18987804100 USD