back

Comunicate

06.12.2010

Ziua Voluntariatului si a Voluntarilor de Cruce Rosie din Romania

Voluntarii sunt “inima” Miscarii Internationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie. Acum mai bine de 150 de ani Henry Dunant – parintele Miscarii de Cruce Rosie -  a avut viziunea puterii pe care o reprezinta voluntariatul si aceasta mai traieste inca puternic in toate colturile lumii.
  • 5 500 de voluntari activi
  • 323 voluntari implicati in proiecte sociale adresate persoanelor vulnerabile
  • 1 100 voluntari au participat la campaniile de educatie pentru sanatate
  • 189 voluntari au participat la  simulari de interventie in caz de dezastre
  • 319 voluntari din detasamentele de interventie la dezastre au intervenit la inuntatii, alunecari de teren, incendii si canicula

In fiecare an, pe 5 decembrie Ziua Internationala a Voluntarului ne da oportunitatea sa multumim tuturor voluntarilor care se implica cu dedicatie in situatii dificile si uneori periculoase pentru a oferi ajutor celor care au cea mai mare nevoie. Multe vieti sunt schimbate in bine prin interventia plina de compasiune si altruism a voluntarilor care aduc speranta persoanelor vulnerabile.

“Voluntariatul este valoarea pe care o poti da timpului. In ultimul an, zeci de voluntari au salvat vieti in urma inundatiilor, alte zeci de voluntari au distribuit alimente catre cei care sufera de foame. Mii de voluntari s-au implicat in campanii de educatie pentru sanatate si au predat cursuri de prim ajutor. Multumim tuturor celor care au ales sa se alature misiunii Crucii Rosii Romane si doneaza o parte din timpul lor in favoarea celor mai putin norocosi”, a declarat prsedintele Crucii Rosii Romane, doamna Mihaela Geoana.

2011 este declarat Anul European al Voluntaritului marcand astfel recunostinta fata de cei care  isi aduc contributia la nivelul comunitatii din care fac parte si facand  cunoscute modalitatile prin care fiecare poate contribui la imbunatatirea vietii celor din jur.

In perioada urmatoare, voluntarii Crucii Rosii Romane  vor fi  recompensati, in cadrul unor evenimente festive organizate de filialele din tara, in semn de recunostinta pentru efortul si serviciile depuse pentru sprijinirea Misiunii fundamentale a Crucii Rosii Romane.
Conturi deschise la BRD - Piata Romana: RO44BRDE410SV20462054100 LEI RO36BRDE410SV24659404100 EUR RO85BRDE410SV18987804100 USD