back

Comunicate

07.12.2010

A treia editie a concursului academic de drept umanitar si dreptul refugiatilor

In perioada 8 – 10 decembrie 2010 va avea loc a treia editie a concursului interuniversitar de drept umanitar si dreptul refugiatilor, „Nicolae Titulescu”.
Sapte universitati au confirmat prezenta in cadrul concursului de drept umanitar si dreptul refugiatilor: Academia de Politie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucuresti, , Universitatea Transilvania din Brasov si Universitatea Nicolae Titulescu din Bucuresti., Universitatea Bucuresti, Academia Fortelor Terestre Sibiu, Universitatea Romano Americana si Universitatea Ovidius din Constanta.

Concursul, o initiativa Centrului de Studii de Drept Umanitar al Universitatii Nicolae Titulescu din Bucuresti, este organizat in parteneriat cu: Crucea Rosie Romana, Agentia Organizatiei Natiunilor Unite pentru Refugiati (UNHCR) Reprezentanta in Romania, Comisia Nationala de Drept Umanitar si Centrul de Drept Umanitar al Armatei Romane si se afla la cea de-a treia editie.  Cele 8 echipe din 7 universitati, formate din cate 3 studenti si un cadru didactic coordonator, vor participa la probe tematice pe parcursul a 3 zile.  In finala ce va avea loc pe data de 10 decembrie la Centrul de Drept Umanitar al Armatei Romane de la Ploiesti, cele mai bine pregatite echipe isi vor disputa premiul cel mare „Bene Merenti”.  Se vor mai acorda: premiul „Nicolae Titulescu” pentru cel pentru cel mai bun orator si premiul „Vox Populi” pentru echipa care demonstreaza cea mai mare coeziune intre membrii precum si capacitatea de a socializa cu ceilalti concurenti.

Juriul competitiei, va fi format din specialisti in domeniul dreptului umanitar si al dreptului refugiatilor de la Centrul de Drept International Umanitar al Armatei, Crucea Rosie Romana, UNHCR Romania, precum si experti independenti in acest domeniu. Concursul beneficiaza si de sprijinul organizatoric si financiar al: Societatii Civile de Avocati Cunescu, Balaciu, Asociatii.  Anul acesta, Societatea Civila de Avocati va acorda si bursa „Constantin Cunescu” .

Concursul va testa si in acest an in spirit competitiv si printr-o abordare devenita de acum traditionala cunostintele acumulate in domeniul dreptului umanitar si al dreptului refugiatilor, fiind jurizat de specialisti in materie.  Credem ca cea de-a treia editie a concursului va fundamenta traditia academica nationala initiata in 2008 si va asigura o perspectiva inedita pentru studentii care studiaza dreptul umanitar si dreptul refugiatilor ce vor fi pusi in situatia sa aplice nu numai litera legii  dar mai ales spiritul acesteia. Avem convingerea ca participarea studentilor la aceasta manifestare este mai mult decat o experienta academica si poate fi inceputul unei cariere de exceptie in care primeaza regula de drept” a declarat coordonatoarea proiectului, Lect. Univ. Dr. Beatrice Onica Jarka
Conturi deschise la BRD - Piata Romana: RO44BRDE410SV20462054100 LEI RO36BRDE410SV24659404100 EUR RO85BRDE410SV18987804100 USD