back

Comunicate

04.09.2007

Tabara tinerilor voluntari de Cruce Rosie

Crucea Roşie Romana a organizat in perioada 29 august – 4 septembrie 2007, o noua editie a „Taberei de Comunicare şi Drept International Umanitar”, in localitatea Tatarani din judetul Dambovita.

In cadrul taberei au participat peste 100 de tineri cu varste cuprinse intre 16 şi 20 de ani, voluntari ai Crucii Roşii din toata tara. Scopul acestei tabere a fost de instruire a voluntarilor cu privire la istoricul, princiile şi valorile Mişcarii Internationale de Cruce Roşie. De asemenea, s-a avut in vedere initierea tinerilor in tainele comunicarii şi relatiilor publice. Astfel, participantii au avut oportunitatea de a se informa şi a schimba pareri pe aceste teme, dar şi posibilitatea de a lega, dezvolta şi intari relatiile dintre ei. Ca in orice tabara desfaşurata in aer liber, n-au lipsit focurile de tabara, jocurile şi concursurile de divertisment.

Proba de „foc” a taberei, a constat in realizarea şi coordonarea unei conferinte de presa. Astfel, voluntarii Crucii Roşii Romane, pe baza informatiilor obtinute la atelierele de comunicare, in ziua de 3 septembrie la ora 12.00, au organizat propria lor conferinta de presa, in care au interpreta atat rolul organizatorilor, cat şi rolul jurnaliştilor. La conferinta voluntarilor a fost invitata şi mass media locala, dar in calitate de observatori.

Infiintata in 1876, Crucea Roşie Romana, membra a Mişcarii Internationale de Cruce Roşie si Semiluna Roşie, este o organizatie umanitara de interes national, bazata in principal pe voluntariat. Condusa in activitatea sa umanitara de Principiile Fundamentale ale Mişcarii - Umanitate, Impartialitate, Neutralitate, Independenta, Voluntariat, Unitate, Universalitate – Crucea Roşie Romana contribuie la alinarea şi prevenirea suferintei sub toate formele, protejeaza sanatatea şi viata, asigura respectul fata de demnitatea umana, fara a face nici o discriminare legata de nationalitate, rasa, sex, religie, varsta, apartenenta militara, sociala sau politica. Principalele domenii de activitate sunt: pregatirea şi interventia in caz de dezastru, educatia pentru sanatate, difuzarea dreptului international umanitar şi promovarea valorilor umanitare.

Persoana de contact:
Nadia Lazar,
Coordonator Relatii Publice
Tel: 0748 238 024,
email: comunicare@crucearosie.roConturi deschise la BRD - Piata Romana: RO44BRDE410SV20462054100 LEI RO36BRDE410SV24659404100 EUR RO85BRDE410SV18987804100 USD