back

Stiri

30.11.2007

Conferinta Internationala a Societatilor de Cruce Rosie si Semiluna Rosie

In perioada 20-30 noiembrie 2007, a avut loc la Geneva, cea de-a 30-a Conferinta Internationala a Societatilor de Cruce Rosie si Semiluna Rosie.


Aceasta a fost precedata de cea de-a 16-a sesiune a Adunarii Generale a Federatiei Internationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie (FISCR) si de Consiliul Delegatilor.

Desfasurate sub sloganul „Impreuna pentru umanitate”, cele trei reuniuni statutare au dezbatut aspecte importante privind dreptul international umanitar, consecintele umanitare ale schimbarilor climatice, recrudescenta maladiilor rezistente la medicamentele obisnuite, violenta urbana si riscul la dezastre. O alta tema intens dezbatuta a fost dezvoltarea si managementul sistemului de voluntariat al Crucii Rosii, natura specifica a Societatilor de Cruce Rosie si Semiluna Rosie, ca auxiliare ale autoritatilor publice si relatia cu guvernele din tarile lor, dar si alte teme de interes actual.

La reuniunea de la Geneva au participat delegati ai 186 de societati de Cruce Rosie si Semiluna Rosie, ai 194 de state semnatare ale Convetiilor de la Geneva, reprezentanti ai Comitetului International de Cruce Rosie (CICR) si ai Federatiei Internationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie.

Delegatia Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania (SNCRR) a fost condusa de presedintele SNCRR, doamna Mihaela Geoana.

Cu prilejul acestor reuniuni, presedintele Crucii Rosii Romane a avut o serie de intalniri bilaterale, unde s-au discutat perspectivele unor viitoare colaborari cu:

  • presedintele si secretarul general al FISCR;
  • directorul Biroului de legatura al Crucii Rosii cu Uniunea Europeana;
  • reprezentantul pentru Europa al CICR, vicepresedintele Crucii Rosii Olandeze;
  • presedintele Societatii de Cruce Rosie din Venezuela;
  • presedintele Societatii de Cruce Rosie din Italia;
  • presedintele Societatii de Cruce Rosie din SUA;
  • presedintele Societatii de Cruce Rosie din Germania;
  • presedintele Societatii de Cruce Rosie din Bulgaria;
  • presedintele Societatii de Cruce Rosie din Ungaria.
Conturi deschise la BRD - Piata Romana: RO44BRDE410SV20462054100 LEI RO36BRDE410SV24659404100 EUR RO85BRDE410SV18987804100 USD