back

Comunicate

24.03.2011

Crucea Rosie desfasoara cel mai amplu proiect de prim ajutor din Romania

Numeroase vedete au participat deja la Cursurile de Prim Ajutor ale Crucii Rosii Romane si recunosc importanta acestora in viata de zi cu zi.
Incepand cu anul 2009 Crucea Rosie Romana implementeaza un proiect ambitios privind dezvoltarea unui sistem standardizat de formare in prim ajutor, in conformitate cu standardele europene in vigoare.

Finantat de Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European (SEE), proiectul isi propune sa constientizeze populatia cu privire la importanta dobandirii de cunostinte in acest domeniu si mai ales dezvoltarea cunostintelor in oferirea de prim ajutor de baza.

„Ne-am propus implementarea nationala a acestui program, astfel incat mesajul si obiectivul umanitar pe care il avem in vedere sa atinga un spectru cat mai diversificat de persoane. Pericolele si accidentele nu tin cont de varsta sau statut social, de aceea este esential sa putem si sa stim cum sa le facem fata, iar programul Crucii Rosii chiar asta ne invata”, declara Mihaela Geoana, Presedinte al Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania.

Viata unei persoane accidentate depinde, intr-o mare masura, de momentul acordarii primului ajutor si de priceperea celui care intervine primul la locul accidentului. In viata cotidiana, instruirea in tehnicile de prim ajutor de baza nu mai reprezinta un fapt optional, ci o obligativitate. A decide sa actionezi rapid si eficient pentru a salva viata altcuiva sau a sti ce sa nu faci pentru a nu agrava starea unei persoane accidentate sunt doar o parte din beneficiile dobandite odata cu participarea la aceste cursuri.

Crucea Rosie a angrenat in acest proiect filialele din toate judetele tarii, unde a infiintat cate un centru de formare si instruire in tehnicile de prim ajutor de baza. Dotarea centrelor se ridica la standarde europene, astfel cursantii beneficiaza de echipamente de training de specialitate, de cursuri bazate in proportie de 90% pe activitatea practica si de un cadru profesionist de invatare.

Conturi deschise la BRD - Piata Romana: RO44BRDE410SV20462054100 LEI RO36BRDE410SV24659404100 EUR RO85BRDE410SV18987804100 USD