back

Stiri

18.04.2011

Fundatia TOFLEA doneaza 10.000 de euro pentru victimele dezastrului din Japonia

Fundatia Toflea, organizatie neguvernamentala care deruleaza proiecte pentru romii din satul Toflea, jud. Galati, a raspuns apelului de urgenta lansat de Crucea Rosie Romana si vine în ajutorul victimelor dezastrului din Japonia, oferind o donatie în valoare de 10.000 de euro.
Donatia Fundatiei Toflea este cea mai mare contributie a unei organizatii neguvernamentale din Romania, care a raspuns apelului umanitar.

Donatia va sprijini eforturile umanitare lansate de Crucea Rosie Japoneza, în programul de asistenta pe termen mediu si lung a oamenilor ramasi fara locuinta, în urma cutremurului si al valului tsunami care au lovit nord-estul Japoniei, pe 11 martie a.c..
„Zeci, sute de mii de oameni trec prin momente dramatice, la mii de kilometri de noi, iar cel mai frumos gest pe care îl putem face este sa îi ajutam cat putem. Am fost impresionati de demnitatea cu care poporul japonez îsi traieste drama”, declara Magdalena Stoian, director executiv al Fundatiei Toflea.

Pe 14 martie, Crucea Rosie Romana a lansat un Apel Umanitar de Urgenta, pentru a sustine financiar eforturile de interventie în urma dezastrului din Japonia. Pana la data de 15 aprilie, suma colectata se ridica la 79.815 euro, contributii din partea a numeroase persoane fizice si companii.

“Ma simt umil în fata în fata omeniei, a solidaritatii si a generozitatii de care au dat dovada oameni din toate colturile lumii. Japonia este una dintre principalele tari care ofera ajutor pentru dezvoltare si asistenta umanitara, iar astazi, cu imensa recunostinta, beneficiem la randul nostru de bunatatea si compasiunea altora”, declara, la o luna de la dezastru, Tadateru Konoé, presedintele Organizatiei Crucea Rosie Japonia si presedintele Federatiei Internationale a Societatilor de Cruce Rosie si Semiluna Rosie (FICR).

Conform statisticilor oficiale, 12.000 de oameni au murit, peste 15.000 sunt dati disparuti, iar sute de mii de japonezi au fost afectati, ramanand fara case si mijloace de existenta.
Conturi deschise la BRD - Piata Romana: RO44BRDE410SV20462054100 LEI RO36BRDE410SV24659404100 EUR RO85BRDE410SV18987804100 USD