back

Stiri

03.06.2011

Crucea Rosie Romana si Fundatia Radio Romania sprijina refacerea scolii din Ibanesti, judetul Botosani

Bucuresti, 2 iunie 2011: Presedintele Societatii Romane de Radiodifuziune (SRR), domnul Andras Istvan Demeter, a prezentat, joi, 2 iunie, intr-o conferinta de presa, rezultatele campaniei "Omenia ne scoate la liman", anuntand ca suma stransa prin aceasta campanie va fi donata Crucii Rosii Romane, pentru a ajuta la refacerea scolii din satul Ibanesti, judetul Botosani, grav afectata de inundatiile din 2010.


Presedintele SRR a subliniat ca aceasta campanie este un proiect initiat de Fundatia Radio Romania pentru a fi alaturi de oamenii incercati de inundatiile din vara anului 2010, precizand ca la aceasta campanie au contribuit atat ascultatori ai postului public de radio, cat si angajati ai SRR.

"Am strans 30.000 euro, poate nu este o suma foarte importanta, dar este o suma care isi dubleaza pe putin valoarea datorita oamenilor care au donat-o. Acestia au demonstrat ca 'Omenia te scoate la liman', iar banii donati refacerii scolii generale din satul Ibanesti afectata de inundatii vor aduce copiilor de acolo increderea intr-un viitor mai luminos, in care romanii sunt alaturi de romani, in care romanii cunosc ce inseamna sa fii om", a declarat domnul Andras Istvan Demeter.

Presedintele Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania, doamna Mihaela Geoana, a declarat ca organizatia pe care o reprezinta este onorata ca SRR a ales sa lucreze impreuna.

"Crucea Rosie a intervenit imediat dupa producerea inundatiilor din 2010 cu materiale de prima necesitate din propriile depozite - alimente, apa, detergent - pentru a limita efectele produse de acest dezastru natural. Au fost ajutate mii de persoane din judetele afectate de inundatii, dar au ramas inca localitati in care nu s-au putut repara locuinte sau scoli din lipsa de fonduri. Donatia Societatii Romane de Radiodifuziune va fi folosita pentru a incheia un proiect de reparare a scolii din Ibanesti, grav afectata de inundatiile din 2010", a spus doamna Mihaela Geoana.

Campania "Omenia ne scoate la liman" s-a desfasurat in perioada 9 iunie-16 septembrie 2010, la initiativa Societatii Romane de Radiodifuziune, prin intermediul Fundatiei Radio Romania, si a constat in colectarea de fonduri prin numarul scurt 857, valabil in toate retelele de telefonie mobila, prin intermediul caruia oamenii au putut dona cate doi euro prin sms.

Suma colectata a fost donata Crucii Rosii Romane, in vederea reabilitarii scolii generale din Ibanesti, judetul Botosani.
Conturi deschise la BRD - Piata Romana: RO44BRDE410SV20462054100 LEI RO36BRDE410SV24659404100 EUR RO85BRDE410SV18987804100 USD