back

Stiri

05.07.2011

Filiala Crucii Rosii Bacau a marcat implinirea a 135 de ani de existenta

Bucuresti, 5 iulie 2011: Filiala Crucii Rosii Bacau a marcat, luni, 4 iulie, implinirea a 135 ani de existenta a Crucii Rosii Romane in Sala Mare a Consiliului Judetean.

Cu aceasta ocazie s-au acordat distinctii si diplome unor personalitati/ institutii din judetul Bacau, dar si unor persoane ce au contribuit in mod deosebit la actiunile filialei Crucii Rosii Bacau. Printre institutiile de presa care au primit diploma se numara 1TV, Ziarul de Bacau, Realitatea Bacau, Adevarul Bacau si EuroTV.

Directorul filialei Crucii Rosii Bacau, domnul Dan Marcel Babliuc, alaturi de reprezentanti ai administratiei locale, a inaugurat serviciul special de asistenta la domiciliu pentru varstnici si noul serviciu de ambulanta, locuitorii judetului Bacau  avand acum la dispozitie trei servicii de ambulanta in loc de doua.

Acest nou serviciu va pune la dispozitia locuitorilor patru ambulante ce vor fi deservite de trei medici, trei asistenti medicali, trei ambulantieri, un paramedic si un dispecer. Lor li se vor alatura si voluntari care activeaza in cadrul Crucii Rosii Bacau.

"Practic, bacauanii care au asigurare medicala si vor suna la 112 vor putea fi transportati la diverse unitati spitalicesti fie de noi, fie de Serviciul Judetean de Ambulanta Bacau, fie de echipajele SMURD", a spus domnul Dan Marcel Babliuc.

Pe langa cele patru ambulante, Crucea Rosie Bacau va mai folosi si o masina de consultatii de urgenta la domiciliu ce va fi pusa la dispozitia pacientilor tot prin Serviciul de Urgenta 112. Intreaga investitie a costat peste 600 de milioane de lei, iar pe viitor Crucea Rosie Bacau are deja in plan extinderea numarului de masini.

"Multumim persoanelor care au directionat 2 la suta din impozitul pe venit pentru activitatile filialei Crucii Rosii bacau. Acest lucru ne-a permis sa infiintam noul serviciu de ambulanta", a mai spus directorul Crucii Rosii Bacau.
Conturi deschise la BRD - Piata Romana: RO44BRDE410SV20462054100 LEI RO36BRDE410SV24659404100 EUR RO85BRDE410SV18987804100 USD