back

Comunicate

21.09.2011

Conferinta Balcanica a Societatilor de Cruce Rosie si Semiluna Rosie

Perioada: 21 – 23 septembrie 2011

Locul de desfasurare: Palatul Parlamentului, Salonul Alb


Conferinta Balcanica este un forum creat pentru a consolida si extinde cooperarea in domeniile proprii de activitate umanitara, intre Societatile de Cruce Rosie si Semiluna Rosie din cadrul dar si din afara regiunii Balcanice. Aceasta ofera un cadru de discutie a provocarilor umanitare comune, impartasirea experientelor si a informatiilor, a celor mai bune practici si proiectelor de succes.

In acest an, Crucea Rosie Romana va gazdui acest eveniment, si va aduce in prim plan provocarile din domeniul managementului dezastrelor si domeniul social, in contextul “Aspectelor practice ale unei cooperari sustenabile intre Societatile Nationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie din regiune”.

Vor participa 15 Societati de Cruce Rosie/Semiluna Rosie: Crucea Rosie Albania, Crucea Rosie Austria, Crucea Rosie Bosnia si Hertegovina, Crucea Rosie Bulgara, Crucea Rosie Britanica, Crucea Rosie Macedonia, Crucea Rosie Muntenegru, Crucea Rosie Sarba, Semiluna Rosie Turca, Crucea Rosie Croata, Crucea Rosie Slovena, Crucea Rosie Germana, Crucea Rosie Italiana, Crucea Rosie Moldova, Crucea Rosie Suedia.

In data de 22 septembrie, la ora 10:30, va avea loc lansarea publicatiei anuale a Federatiei Internationale a Societatilor de Cruce Rosie si Semiluna Rosie - World Disasters Report 2011, avand ca tema cea mai importanta provocare umanitara globala in prezent: securitatea alimentara. Sefii delegatiilor straine prezente la Bucuresti vor prezenta modul in care Societatile de Cruce Rosie/Semiluna Rosie actioneaza pentru a combate efectele crizei alimentare si ale crizei economice in tarile pe care le reprezinta.

Acest eveniment face parte din suita de lansari la nivel mondial, ce vor avea loc in aceeasi zi in Geneva, Bruxelles, Panama City si Delhi.


Conturi deschise la BRD - Piata Romana: RO44BRDE410SV20462054100 LEI RO36BRDE410SV24659404100 EUR RO85BRDE410SV18987804100 USD