back

Stiri

30.10.2011

Filiala Sibiu a Crucii Rosii Romane a distribuit alimente persoanelor vulnerabile

Bucuresti, 27 octombrie 2011 – Voluntarii Crucii Rosii Filiala Sibiu au impartit pachete cu alimente persoanelor nevoiase din municipiul Sibiu.

Pachetele de alimente contin ulei, zahar, faina, malai, orez, paste fainoase, conserve de carne si alte produse alimentare greu perisabile. Aceste produse au fost donate de sibienii cu suflet mare in cadrul proiectului Banca de Alimente.

O parte dintre persoanele care au primit acest ajutor sunt persoane in varsta,  beneficiarii  serviciului de ingrijire la domiciliu, serviciu care functioneaza in cadrul Crucii Rosii, Filiala Sibiu de la 1 septembrie 2011.

Actiunea a fost organizata in contextul marcarii, in luna octombrie, a Zilei Internationale pentru Eradicarea Saraciei.

In fiecare an, pe 17 octombrie, este marcata Ziua Internationala pentru Eradicarea Saraciei. Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite (ONU) a hotarit, prin rezolutia 47/196 din 22 decembrie 1992, marcarea “Zilei internationale pentru eradicarea saraciei”.


Proiectul Banca de Alimente a fost lansat in urma cu doi ani si reprezinta o initiativa a Crucii Rosii Romane, preluata dupa modelul unor proiecte similare derulate cu succes, in tari din Europa, precum si in SUA si Canada. Acesta reprezinta o solutie de ajutorare a persoanelor fara venituri sau cu venituri foarte mici. Proiectul presupune stocarea de alimente neperisabile in depozitele Crucii Rosii prin donatii/ sponsorizari si distribuirea acestora catre persoanele vulnerabile din Bucuresti si din tara, pe baza evaluarilor efectuate de catre filialele de Cruce Rosie, precum si de catre DGASPC-urile de sector sau din judete.


Pana in prezent, sute de oameni din judetul Sibiu si din tara au beneficiat de sprijin prin acest proiect. Alimentele au fost colectate în Sibiu prin intermediul hypermarketurilor  Carrefour si Real.

Conturi deschise la BRD - Piata Romana: RO44BRDE410SV20462054100 LEI RO36BRDE410SV24659404100 EUR RO85BRDE410SV18987804100 USD