back

Stiri

06.12.2011

Ziua Internationala a Voluntarului la Bacau

Bucuresti, 6 decembrie 2011  - Ziua Internationala a Voluntarului a fost sarbatorita, luni, 5 decembrie, la Bacau, la Teatrul „Bacovia”, printr-un Spectacol de Datini si Obiceiuri. La evenimentul organizat de Crucea Rosie Bacau au participat reprezentanti ai administratiei publice locale si judetene, voluntari, varstnicii de la Centrul de Ingrijiri la domiciliu, membrii Comitetului, sponsori si presa locala.

Pe scena teatrului au evoluat solistii de la Palatul Copiilor Bacau, spectacolul cuprinzand si momente sustinute de voluntari – piesa de teatru (“In the Spot”), colinde si prezentarea documentarului “Suflete de voluntari”. La final, cu sprijinul voluntar oferit din partea scolilor si liceelor, au fost impartite primele daruri ale Mosului pentru bunicii din cadrul Centrului de Ingrijiri la domiciliu al Crucii Rosii.

Prefectul judetului Bacau, Constantin Scripat, a transmis un mesaj de incurajare si multumire catre toti voluntarii din judet, pentru exemplul de daruire, pentru increderea pe care o acorda si pentru timpul petrecut alaturi de cei aflati in dificultate, contribuind in acest fel la dezvoltarea comunitatii in care traiesc. Totodata, prefectul le-a transmis voluntarilor, cu prilejul zilei aniversare, un sincer si calduros “La multi ani!”

"Noi suntem traditionalisti, cu activitati de voluntariat de la infiintare. Deja este o obisnuinta sa marcam aceasa zi, iar Caravana de Craciun o incepem pe 5 decembrie, cand e Ziua Voluntarului si o comasam cu serbarea celor varstnici pe care ii avem in grija. Voluntarii pot sa ofere chiar ei acel prinos de recunostiinta celor varstnici. Este o simbioza care se realizeaza la inceputul lunii decembrie si va continua pana pe 23 decembrie cand Caravana va ajunge in diverse localitati din judet", a explicat Dan Babliuc, director Crucea Rosie Bacau.

In acest an, parteneri in demersul de impartire a alimentelor catre persoanele in nevoie au fost voluntarii Asociatiei Betania.

"Comunitatea trebuie sa se implice mai mult, dar la modul serios. Exista o diferenta intre fluturat stegulete pe centrul orasului si ingrijirea unui batran sau ajutarea unui copil. Noi ne bazam pe voluntari. Sunt din ce in ce mai multi si mai seriosi, din fericire", spune si Andre Muit, presedintele Asociatiei Betania.
.
"Voluntarii sunt in permanenta dornici sa vina la noi, mai ales de cand am deschis primul Serviciu de Ambulanta al Crucii Rosii din Romania. Este un aflux deosebit de voluntari. Ii selectam in functie de disponibilitate si ce isi doresc in viata si in functie de serviciile pe care le oferim", a mai spus directorul Crucii Rosii Bacau.


Ce ii motiveaza pe acesti adolscenti sa aleaga ca in loc de a merge la film cu prietenii sa faca voluntariat? O spun chiar ei.

"Cred ca asa pot sa ajut oamenii care are nevoie si nu pierd timpul. Am ales Crucea Rosie pentru prestigiul ei in toata lumea si actiunile pe care le desfasoara. Toata munca noastra se vede in rezultatele bune pe care le avem", afirma Cosmin Caliman.

Pentru el, activitatea cea mai memorabila la care a participat a fost ajutorarea sinistratilor din comunele Saucesti si Margineni, la momentul inudatiilor din vara lui 2010.

"Sunt voluntar de 4 ani pentru ca imi place sa ajut, asa ma simt om. Am o satisfactie sufleteasca atunci cand pot sa ajut si stiu ca celalalt zambeste datorita mie. Am un principiu: «Omul nu se naste om, se face om», si atunci cred ca fiecare ar trebui sa fie voluntar pentru a deveni om", este de parere si Elena Rosu.

Cu acest prilej, voluntarii au impartit si primele pachete cu alimnte de baza batranilor din Centrul de ingrijiri la domiciliu al Crucii Rosii si vor continua aceasta actiune pe parcursul intregii luni decembrie.
Crucea Rosie Bacau se sprijina pe 100 de voluntari, dintre care 70 participa saptamanal la intalniri. Si Asociatia Betania are 70 de voluntari activi.

Ziua de 5 decembrie este sarbatorita in Romania incepand cu anul 2000 si este dedicata recunoasterii voluntarilor si celor care sprijina miscarea de voluntariat in Romania (organizatii, sponsori, finantatori, presa etc).

Ziua Internationala a Voluntarului la Bacau


Conturi deschise la BRD - Piata Romana: RO44BRDE410SV20462054100 LEI RO36BRDE410SV24659404100 EUR RO85BRDE410SV18987804100 USD