back

Stiri

06.12.2011

Start promitator in Caravana “Mos Craciun” a Crucii Rosii Bacau

Bucuresti, 6 decembrie 2011 - La nici o saptamana de la lansarea campaniei Caravana Mos Craciun a Crucii Rosii Bacau, prin care bacauanii, persoane fizice si juridice, sint incurajati sa doneze din putinul lor pentru ca semenii aflati in mare dificultate sa poata avea sarbatori de iarna fericite, raspunsul primit este deja, cit se poate de frumos si promitator. Astfel, la sediul filialei bacauane a Crucii Rosii au ajuns primele donatii, unele foarte importante.

“Am lansat campania pe 29 noiembrie si iata ca doar dupa citeva zile, sintem bucurosi sa constatam ca bacauanii nu se dezmint, demonstrindu-si inca o data marinimia. Primii pasi au fost facuti si au sosit primele cadouri in sacul Mosului care vor ajunge la beneficiarii nostri”, a spus Dan Marcel Babliuc, directorul Crucii Rosii Bacau.

Primele donatii sint 2200 lei – bani colectati din liceele bacauane, proveniti de la elevi si cadre didactice si 168 kg alimente si jucarii pentru 200 de copii, donatii facute de elevii, parintii si cadrele didactice de la Scoala “Alexandru Ioan Cuza” Bacau. Pina in prezent, activitatii “Daruieste-i Craciunul”, parte a Caravanei Mos Craciun s-au alaturat, noua colegii din municipiul Bacau (Colegiul Pedagogic “Stefan cel Mare”, Colegiul Catolic “Sf. Iosif”, Colegiul National “Vasile Alecsandri”, Colegiul de Arta “George Apostu”, Colegiul Economic “Ion Ghica”, Colegiul National “Ferdinand I”, Colegiul Tehnic “Anghel Saligny”, Colegiul “Mihai Eminescu”- Anul I, Scoala Postliceala Sanitara , Colegiul National “Gheorghe Vranceanu”) si trei scoli generale, respectiv Scoala “Alexandru Ioan Cuza”, “Ion Creanga” si “Constantin Platon”, precum si Gradinita nr.18 Bacau.

Cei care vor sa se alature campaniei Crucii Rosii o pot face si prin donatii in alimente greu perisabile, dulciuri, imbracaminte pe care le pot depune in recipientele special amenajate in magazinele Carrefour, Real, Metro, Selgros, in intervalul 1-16 decembrie. Donatiile ajung la beneficiari (1500 de elevi, 300 de virstnici si 130 de familii din judet, categorii aflate la risc) pina in data de 23 decembrie, fiind distribuite de voluntarii Crucii Rosii. Primii beneficiari ai Caravanei sint bunicii din cadrul Centrului de Ingrijiri la Domiciliu.

Caravana Mos Craciun – a VI- a editie, proiect traditional al voluntarilor Crucii Rosii Bacau, presupune colectarea de alimente greu perisabile, dulciuri, imbacaminte provenite din donatii/sponsorizari, in recipiente special amenajate in supermarketuri si distribuirea acestora catre persoanele vulnerabile (in special copii si varstnici).

Craciunul este una din cele mai importante sarbatori crestine, pe care fiecare doreste sa le petreaca in conditii cel putin decente. Pentru a veni in sprijinul persoanelor nevoiase, Crucea Rosie Bacau a selectat in baza anchetelor sociale un numar de 1500 elevi – beneficiari la nivelul Judetului Bacau (preponderent din mediul rural) ai Campaniei “Caravana Mos Craciun”, 300 persoane varstnice si 130 familii. Pentru a atinge acest obiectiv, voluntarii au programat o serie de activitati care vor fi implementate in cursul lunii decembrie.

Incepand cu 10 decembrie, in fiecare sambata din acesta luna se va desfasura actiunea  „De vorba cu Mos Craciun”, in Piateta din fata Casei de Cultura si va fi destinatatuturor copiilor si parintilor care doresc sa il intalneasca pe Mos .
Promovarea Caravanei se va face in hipermarketurile partenere : Carrefour, Real, Metro, Selgros dar si in randul sponsorilor – 01.12- 16.12.2011. Bacauanii vor fi rugati sa cumpere un produs si sa il doneze la iesirea din magazin in urnele/ cutiile special amenajate.

Apelurile de sponsorizare vor fi lansate catre partenerii traditionali.

Caravana Mos Craciun  se va deplasa la toti beneficiarii sai in intervalul 16.12.-23.12.2011.

Conturi deschise la BRD - Piata Romana: RO44BRDE410SV20462054100 LEI RO36BRDE410SV24659404100 EUR RO85BRDE410SV18987804100 USD