back

Comunicate

13.03.2008

Expozitie de desene pe tema seismelor

Bucuresti, 11 martie 2008: Crucea Rosie Romana impreuna cu Petrom si in colaborare cu Agentia Japoneza de Cooperare Internationala


Bucuresti, 11 martie 2008: Crucea Rosie Romana impreuna cu Petrom si in colaborare cu Agentia Japoneza de Cooperare Internationala (JICA), organizeaza pe 13 martie la Teatrul Ion Creanga din Bucuresti, o expozitie de desene cu tema seismelor. Vor fi prezente cele mai bune lucrari care au intrat intr-un concurs cu premii. Castigatorii vor fi prezenti in cadrul acestui eveniment.

In competitie au intrat 600 de elevi de la 6 scoli bucurestene care au participat si la seminariile educative pe tema seismelor.

Tema concursului a fost viziunea acestor copii privind prevenirea dezastrelor in caz de cutremur. Comisia de jurizare a punctat sensibilitatea artistica a copiilor, dar si originalitatea si spiritul de initiativa al acestora in situatii de criza.

Premiul intai, pentru cel mai bun desen, consta intr-o excursie de doua zile in parcul de distractii DisneyLand din Paris. Castigatorii locurilor II si III vor primi biciclete, jocuri si dulciuri, iar inca 20 de elevi vor fi premiati cu invitatii la teatru.

La eveniment vor fi prezenti si experti seismologi de la Agentia Japoneza de Cooperare Internationala care vor vorbi despre importanta informarii si educarii populatiei pentru prevenirea dezastrelor in caz de cutremur.

Concursul de desen este ultima etapa a programului "Educatia si protectia elevilor in caz de cutremur", implementat de Crucea Rosie Romana si compania Petrom in scolile din Capitala. Obiectivul principal al programului a fost imbunatatirea capacitatii de reactie a tinerilor in caz de seisme. Mai multe detalii despre aceasta campanie puteti afla accesand site-ul www.preveniredezastre.ro.

Conturi deschise la BRD - Piata Romana: RO44BRDE410SV20462054100 LEI RO36BRDE410SV24659404100 EUR RO85BRDE410SV18987804100 USD