back

Stiri

15.12.2011

Arad - Daruiesti si primesti

Odata cu intrarea in atmosfera Sarbatorilor de iarna, filiala de Cruce Rosie Arad a implementat proiectul “ Daruiesti si primesti” al carui obiectiv a fost acela de a-i invata pe copii ce inseamna a darui celor mai putin norocosi. Alaturi de voluntarii Crucii Rosii, copii au confectionat ornamente de Craciun pe care apoi le-au schimbat cu ornamentele confectionate de copii de la centrele de copii de la Zabrani si Santana, cooptati si ei in acest proiect. "Ne-am adunat cu totii in strai de sarbatoare intr-un loc de joaca unde – concept pana ieri strain cu totul celor de la centrele de copii – ne-am desfasurat, ne-am afisat emotiile pe care le traiam si pe care le-am impartasit unii altora" a declarat Beniamin Dragos, vicepresedinte al filialei de Crucea Rosie Arad."Cu ajutorul celor doi Elfi talentati de la Teatrul Dondi care ne-au ajutat cu drag, am prezentat prin imagini, culoare si colinzi esenta sarbatorii de Craciun : Nasterea Domnului nostru Isus Cristos- pentru a intelege cu totii de ce ne bucuram, sarbatorim si impodobim brazii de Craciun. Si ca sa facem o mica “repetitie” pentru perioada ce va urma, am petrecut cu totii (copii de la centrele de copii impreuna cu cei din cadrul grupei pregatitoare ai gradinitei PP20), ne-am jucat si ne-am cunoscut mai bine! Intrecerea in care s-au antrenat copii in a spune poezii si a colinda, exuberanta cu care au trait acest eveniment, zambetele largi si imbratisarile lor si nu in ultimul rand privirile lor pline de recunostinta ne-au facut sa credem la finalul serii de ieri ca incercarea noastra a avut succes! Acest succes nu ar fi avut ecou fara ajutorul partenerilor nostri Marbeto, Mc’Donalds si Gemi Center, voluntarilor implicati trup si suflet in organizarea evenimentului precum si educatorilor si indrumatorilor tuturor acestor copii. Tuturor dorim sa le multumim pentru ca ne-au sprijinit ca de fiecare data, pentru ca cred in noi si pentru ca au inteles inca o data cat de importanta e puterea exemplului pentru cei mici! Am daruit si am primit insutit zambete!", a mai spus vicepresedintele filialei Arad.
Un mare merit in acesta actiune l-au avut voluntarele Filialei Rosu Monica, Varadi Oana si Iovita Oana, voluntare care prin implicarea lor au reusit sa realize o actiune de o asemenea amploare.
Conturi deschise la BRD - Piata Romana: RO44BRDE410SV20462054100 LEI RO36BRDE410SV24659404100 EUR RO85BRDE410SV18987804100 USD