back

Comunicate

20.12.2011

Crucea Rosie ii colinda pe donatorii Bancii de Alimente

Bucuresti, 20 decembrie 2011 - Crucea Rosie Romana organizeaza, miercuri, 21 decembrie a.c., incepand cu ora 18.00, la Real Vitan, o seara de colinde dedicata sustinatorilor proiectului Banca de Alimente, lansat in urma cu doi ani in parteneriat cu Televiziunea Romana.
Programul de colinde va fi sustinut de naistul Nicolae Voiculet, grupul Meloritm si cercul de balet Arabesc de la Palatul Copiilor, precum si de un grup de voluntari ai Crucii Rosii Romane.

Evenimentul ii va avea ca invitati de onoare, alaturi de Mihaela Geoana, presedintele Crucii Rosii Romane, pe doamnele Margareta Paslaru si Iuliana Tudor, voluntare de onoare ale proiectului Banca de Alimente. Alti voluntari de seama precum Simona Balanescu, Maria Dinulescu si Adrian Paduraru si-au anuntat participarea la „seara colindelor pentru Banca de Alimente”.

Proiectul umanitar Banca de Alimente a fost implementat in septembrie 2009 cu scopul de a sprijini cu alimente de baza familiile sau persoanele singure care nu-si pot procura prin fortele proprii necesarul zilnic de hrana. In cei doi ani de la lansare, proiectul a reusit sa ajute cu alimente si tichete sociale 43.856 de familii sau persoane singure. Fiecare persoana sprijinita a primit un pachet cu alimente de baza in greutate de 12 kg continând produse alimentare greu perisabile  - ulei, zahăr, faină, mălai, orez, paste făinoase, conserve de carne sau peşte, conserve de legume, biscuiţi.

Peste 11.000 de voluntari s-au implicat in colectarea produselor de la magazinele partenere, in distributia de flyere in magazine pentru a promova proiectul in randul cumparatorilor si in activitatea de distributie a pachetelor la domiciliul beneficiarilor. Alte zeci de mii de voluntari au donat, in cei doi ani de la lansarea proiectului,  218. 980 kg de alimente.

"In urma cu doi ani, lansam proiectul Banca de Alimente pentru a veni in sprijinul celor mai vulnerabili dintre noi. La bilantul celor doi ani de activitate, rezultatele Bancii de Alimente sunt impresionante. Ele se datoreaza generozitatii romanilor care au raspuns apelului nostru la solidaritate. Le multumim donatorilor, partenerilor si voluntarilor care au reactionat atat de prompt la initiativa Crucii Rosii Romane, asigurându-i ca vom continua sa sustinem acest proiect, cu convingerea ca impreuna vom putea implini visul nostru, de a trai intr-o lume fara foame! Voluntarii Crucii Rosii ne ofera o seara speciala, in prag de sarbatori, cu colinde si urari de Sarbatori Fericite””, a declarat presedintele Crucii Rosii Romane, doamna Mihaela Geoana.
Conturi deschise la BRD - Piata Romana: RO44BRDE410SV20462054100 LEI RO36BRDE410SV24659404100 EUR RO85BRDE410SV18987804100 USD