back

Comunicate

26.03.2008

Crucea Rosie lanseaza campania de colectare de fonduri UEFA EURO 2008

Comitetul International de Cruce Rosie (CICR) impreuna cu Uniunea Asociatiilor Europene de Fotbal (UEFA), Bucuresti, 26 martie 2008 : UEFA a ales Comitetul International de Cruce Rosie ca partener oficial la EURO 2008.

Comitetul International de Cruce Rosie (CICR) impreuna cu Uniunea Asociatiilor Europene de Fotbal (UEFA), Federatia Romana de Fotbal si Crucea Rosie Romana, lanseaza campania de colectare de fonduri: UEFA EURO 2008 – „Inscrie pentru Crucea Rosie” (Score for the Red Cross).

Campania este organizata in favoarea victimelor minelor anti-personal din Afganistan, care vor putea beneficia prin acest program de membre artificiale, urmate de sedinte de fizioterapie. In plus, CICR va ajuta victimele minelor anti-personal sã se integreze in familiile si comunitãtile lor, prin cursuri de formare profesionalã.

In timpul acestei campanii, utilizatorii de internet vor putea sa-si ajute echipa preferata sa castige titlul de „Cea mai umanitara echipa”, cumparand goluri virtuale pe site-ul www.scorefortheredcross.org. Numele echipei castigatoare va fi anuntata pe 6 iulie 2008.

Site-ul „Inscrie pentru Crucea Rosie” va fi deschis oficial astazi, 26 martie 2008, cand ambasadorul campaniei va dona 100 000 de franci elvetieni in numele „Echipei anului 2007”, aleasa de utilizatorii de internet pe uefa.com

UEFA va dona CICR-ului, 4 000 euro pentru fiecare gol inscris in timpul desfasurarii Campionatului Euro 2008.

O serie de meciuri amicale se vor juca pretutindeni in Europa pe 26 martie. Inaintea meciului, numeroase echipe nationale impreuna cu 17 Societati Nationale de Cruce Rosie isi vor manifesta public sprijinul pentru campania „Inscrie pentru Crucea Rosie”. Societãtile Nationale de Cruce Rosie si Semilunã Rosie, care participã la operatiunea de colectã de fonduri, vor primi 50% din fondurile colectate in urma acestei campanii.

Societatea Nationala de Crucea Rosie din Romania impreuna cu Federatia Romana de Fotbal au hotarat sa se implice activ in campania „Inscrie pentru Crucea Rosie”, urmand ca banii obtinuti din golurile virtuale cumparate de suporterii romani sa fie utilizati pentru ajutorarea familiilor aflate in suferinta din Romania.

Directorul Federatiei Romane de Fotbal, domnul Ionut Lupescu, a declarat ca a acceptat cu placere sa fie partenerul Crucii Rosii Romane in acest proiect umanitar. “Vom incerca prin toate mijloacele de care dispunem sa atragem cat mai multi suporteri care sa cumpere goluri atat pentru programul de reabilitare a victimelor minelor anti-personal din Afganistan, cat si pentru programele sociale de ajutorare a oamenilor sarmani din Romania. Sunt convins ca echipa nationala a Romaniei va ocupa un loc fruntas in clasamentul celor mai umanitare echipe de fotbal si ca jucatorii nostri vor face tot posibilul sa inscrie pentru Crucea Rosie“.

Pentru mai multe informatii va invitam sa vizitati site-ul www.scorefortheredcross.org
Conturi deschise la BRD - Piata Romana: RO44BRDE410SV20462054100 LEI RO36BRDE410SV24659404100 EUR RO85BRDE410SV18987804100 USD