back

Comunicate

05.04.2012

Crucea Rosie Romana organizeaza mai multe evenimente in preajma Sarbatorilor de Paste

Crucea Rosie Romana organizeaza, in perioada 7-11 aprilie a.c., mai multe evenimente in tara, menite sa aduca bucurie, in preajma Sarbatorilor de Paste, persoanelor aflate in dificultate.
Astfel, in perioada 7-11 aprilie, in hipermarketuri din cinci orase vor avea loc spectacole, concursuri si actiuni de donare de alimente urmand ca acestea sa fie oferite persoanelor cu venituri reduse, prin programul Banca de Alimente.
Cele cinci evenimente se vor desfasura in parteneriat cu Televiziunea Romana dupa urmatorul program : 7 aprilie – Ploiesti, hipermarket Real, ora 15.00; 8 aprilie – Buzau, hipermarket Carrefour, ora 11.00; 9 aprilie – Bucuresti, hypermarket Carrefour Baneasa, ora 17.00; 10 aprilie – Brasov, hipermarket Carrefour, ora 18.00; 11 aprilie – Constanta, hipermarket Real 1(Sud), ora 17.00
In fiecare dintre aceste orase vor participa la donatii vedete din lumea muzicii, a teatrului, a sportului (printre care Corina Chiriac, Ovidiu Lipan Tandarica, Stela Enache, Ovidiu Komornyik, Laurentiu Cazan, Aneta Stan, Dinu Iancu Salajanu, Dan Helciug, Carmen Radulescu, Leonard Doroftei, Cristian Pomohaci), unele dintre acestea fiind deja voluntari de onoare ai Crucii Rosii Romane si prieteni statornici ai programului Banca de Alimente. De asemenea, grupuri de copii talentati vor sustine programe artistice care vor cuprinde dansuri, balet si cantece de primavara.
Gazdele evenimentelor vor fi presedintele Crucii Rosii Romane, doamna Mihaela Geoana, si doamna Iuliana Tudor, voluntar de onoare al Crucii Rosii Romane, care va fi si moderator al acestor evenimente. Invitat special al manifestarii din Bucuresti va fi doamna Margareta Paslaru, ambasador al Crucii Rosii Romane si initiatorul programului Banca de Alimente.
"Incepand din luna septembrie 2009, datorita generozitatii partenerilor si a donatorilor sai, Banca de Alimente este unul dintre proiectele de succes ale Crucii Rosii Romane. In demersul nostru de a trai intr-o lume fara foame, avem alaturi cele mai importante lanturi de super si hyper - marketuri. In pragul Sarbatorilor Pascale, colaborarea noastra reprezinta un exemplu de umanitate, ce va aduce lumina si bucuria in sufletele si pe masa celor nevoiasi. Orice persoana poate face acest lucru alaturandu-se programului Banca de Alimente si devenind donator ", a declarat doamna Mihaela Geoana, presedintele Crucii Rosii Romane.
***

Proiectul umanitar Banca de Alimente,  lansat in urma cu mai bine de doi ani, a fost implementat in septembrie 2009 cu scopul de a sprijini cu alimente de baza familiile sau persoanele singure care nu-si pot procura prin fortele proprii necesarul zilnic de hrana.
Timp de doi ani si jumatate, proiectul a reusit sa ajute cu alimente si tichete sociale 59.785 de familii sau persoane singure. Fiecare persoana sprijinita  a primit un pachet cu alimente de baza in greutate de 12 kg continand: ulei, zahar, faina, malai, orez, paste fainoase, conserve de carne sau peste, conserve de legume, biscuiti.
Peste 11.000 de voluntari s-au implicat in colectarea produselor de la magazinele partenere, in distributia de flyere in magazine pentru a promova proiectul in randul cumparatorilor si in activitatea de distributie a pachetelor la domiciliul beneficiarilor. Alte zeci de mii de voluntari au donat 378.282 kg de alimente.

Conturi deschise la BRD - Piata Romana: RO44BRDE410SV20462054100 LEI RO36BRDE410SV24659404100 EUR RO85BRDE410SV18987804100 USD