back

Comunicate

18.04.2012

Peste 2.400 de kilograme de alimente colectate cu ocazia evenimentelor organizate de Crucea Rosie Romana in preajma Sarbatorilor de Paste

Bucuresti, 18 aprilie 2012: Crucea Rosie Romana a colectat peste 2.400 de kilograme de alimente greu perisabile cu ocazia evenimentelor organizate in perioada 7-11 aprilie a.c., in Bucuresti si alte trei judete din tara, in preajma Sarbatorilor de Paste, alimente care au fost distribuite persoanelor aflate in dificultate.


Astfel, in perioada 7-11 aprilie, in hipermarketuri din patru orase  - Bucuresti, Ploiesti, Brasov si Constanta – au avut loc spectacole, concursuri si actiuni de donare de alimente acestea fiind oferite persoanelor cu venituri reduse, prin programul Banca de Alimente.

Cele patru evenimente s-au desfasurat in parteneriat cu Televiziunea Romana, la acestea participand  vedete din lumea muzicii, a teatrului, a sportului - Corina Chiriac, Ovidiu Lipan Tandarica, Stelu Enache, Ovidiu Komornyik, Aneta Stan, Dinu Iancu Salajanu, Dan Helciug, Carmen Radulescu, Leonard Doroftei, Matilda Pascal Cojocarita, Elena Padure -  unele dintre acestea fiind deja voluntari de onoare ai Crucii Rosii Romane si prieteni statornici ai programului Banca de Alimente. De asemenea, grupuri de copii talentati au sustinut programe artistice .

Gazdele evenimentelor au fost presedintele Crucii Rosii Romane, doamna Mihaela Geoana, doamna Iuliana Tudor, voluntar de onoare al Crucii Rosii Romane, si moderator al acestor evenimente, precum si directorul general al Crucii Rosii Romane, domnul Ioan Silviu Lefter. Invitat special al manifestarii din Bucuresti a fost doamna Margareta Paslaru, ambasador al Crucii Rosii Romane si initiatorul programului Banca de Alimente.

"Incepand din luna septembrie 2009, datorita generozitatii partenerilor si a donatorilor sai, Banca de Alimente este unul dintre proiectele de succes ale Crucii Rosii Romane. In demersul nostru de a trai intr-o lume fara foame, avem alaturi cele mai importante lanturi de super si hyper - marketuri. In pragul Sarbatorilor Pascale, colaborarea noastra reprezinta un exemplu de umanitate, pentru a aduce lumina si bucuria in sufletele si pe masa celor nevoiasi. Orice persoana poate face acest lucru alaturandu-se programului Banca de Alimente si devenind donator ", a declarat doamna Mihaela Geoana, presedintele Crucii Rosii Romane.
***

Proiectul umanitar Banca de Alimente,  lansat in urma de doi ani si jumatate, a fost implementat in septembrie 2009 cu scopul de a sprijini cu alimente de baza familiile sau persoanele singure care nu isi pot procura prin forte  proprii necesarul zilnic de hrana.

De atunci, proiectul a reusit sa ajute cu alimente si tichete sociale 59.785 de familii sau persoane singure. Fiecare persoana sprijinita  a primit un pachet cu alimente de baza in greutate de 12 kg continand: ulei, zahar, faina, malai, orez, paste fainoase, conserve de carne sau peste, conserve de legume, biscuit, in total fiind distribuite 378.282 kg de alimente.

Peste 11.000 de voluntari s-au implicat in colectarea produselor de la magazinele partenere, in distributia de flyere in magazine pentru a promova proiectul in randul cumparatorilor si in activitatea de distributie a pachetelor la domiciliul beneficiarilor.
Conturi deschise la BRD - Piata Romana: RO44BRDE410SV20462054100 LEI RO36BRDE410SV24659404100 EUR RO85BRDE410SV18987804100 USD