back

Comunicate

16.05.2012

Crucea Roşie Română, partener al Word Press Photo

Crucea Roşie Română este partener al World Press Photo, cea mai importantă expoziţie internaţionala de fotojurnalism , care va putea fi vizitată la Bucureşti în perioada 17 mai – 10 iunie, în Aula noului sediu al Bibliotecii Naţionale a României.World Press Photo revine în România dupa 17 ani de absenţă, la iniţiativa Fundaţiei Culturale EIDOS, fondată de fotograful Cristian Movilă – cunoscut mai ales pentru numeroasele sale colaborari cu publicatii internationale cum ar fi Newsweek, The New York Times Magazine sau National Geographic.

"Pe langă faptul că World Press Photo stabileşte an de an standardele fotojurnalismului mondial, cel mai important lucru mi se pare că sunt declicurile interioare şi revelaţiile pe care le ai după ce intri în expoziţie. Înţelegi lumea mai bine, înţelegi mai adânc problemele ei. Înţelegi şi cu sufletul, nu doar cu mintea. E acel gen de cunoaştere care riscă să te schimbe pe dinăuntru. În plus, am readus această expoziţie în România şi pentru că vrem să încurajăm fotojurnalismul românesc executat la standarde internaţionale – dar pentru asta trebuie să facem cât mai cunoscute aceste standarde“ - declară Cristian Movilă, fondatorul Fundaţiei Eidos.

Vizitatorii vor putea admira în cadrul expoziţiei de la Bucureşti peste 170 de lucrări premiate în cadrul competiţiei internaţionale World Press Photo. Expoziţia face parte dintr-un turneu internaţional, care include peste 100 expozitii, în 45 de ţări.

World Press Photo este cea mai importantă expoziţie de fotojurnalism la nivel global. Este o iniţiativă a Fundaţiei World Press Photo, fondată în 1955, în Olanda, şi activează ca organizaţie independentă, non-profit, cu sediul la Amsterdam. Îşi dedică întreaga activitate pentru a stabili standarde ridicate în fotojurnalism şi fotografie documentară la nivel mondial.

În 2012, concursul a atras 5.247 de participanţi din 124 de ţări, care au înscris peste 101.200 de fotografii. Toate lucrările înscrise în concurs concurs sunt deschise publicului prin intermediul  expoziţiei anuale, vizitată de peste 2,5 milioane de persoane la fiecare dintre ultimele ediţii.
***

World Press Photo România este susţinut de: Enel, Microsoft, Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Ambasada Regatului Ţărilor de Jos (Olanda) la Bucureşti, Banca Mondială,  Ţuca Zbârcea & Asociaţii, MoneyGram, British Council, Biblioteca Naţională a României, Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional.

Parteneri media: Sanoma Hearst România, Radio Guerrilla, Jurnalul Naţional, ŞapteSeri, BeWhere, Decât O Revistă, Hotnews.ro, Modernism.ro, Romania-insider.com, Metropotam.ro.

Parteneri: Societatea Naţională de Cruce Roşie din România, Institutul Aspen România, RoNewMedia, Headvertising, BORŢUN•OLTEANU.
Conturi deschise la BRD - Piata Romana: RO44BRDE410SV20462054100 LEI RO36BRDE410SV24659404100 EUR RO85BRDE410SV18987804100 USD