back

Comunicate

28.06.2012

Campanie pentru colectarea de îmbrăcăminte ce va fi donată copiilor instituţionalizaţi

Bucureşti, 27 iunie 2012 - O campanie de colectare de îmbrăcăminte destinată copiilor instituţionalizaţi în centrele de plasament din Bucureşti şi judeţul Ilfov a fost demarată miercuri, 27 iunie 2012, de Crucea Roşie Română în parteneriat cu compania Miele România.Campania se adresează până în prezent părinţilor şi profesorilor din  grădiniţe şi şcoli, care au fost invitaţi să ofere haine pe care copiii nu le mai poartă, dar care care se află în bună stare. La acţiunea umanitară s-au înscris American International School Bucharest, British School, Grădiniţa Zece, Grădiniţa Ioanid, Grădiniţa Kid Time şi Greek School.

''Oricine poate veni la sediul nostru din Otopeni să aducă haine pentru copiii nevoiaşi, nu doar instituţiile de învăţământ care au dat curs deja invitaţiei noastre. Dorim să strângem cel puţin două tone de haine până la sfârşitul lunii iulie'', a declarat, într-o conferinţă de presă, doamna Ioanna Balogianni, product manager al companiei.

Hainele pe care le va strânge compania vor fi donate Crucii Roşii Române, aceasta urmând să le distribuie copiilor aflaţi în centrele de plasament din Bucureşti şi judeţul Ilfov. Primul centru de plasament care va primi donaţii de haine va fi Centrul ''Sfântul Spiridon'' din sectorul 4 al Capitalei, unde sunt instituţionalizaţi 90 de copii cu vârste cuprinse între 7 şi 18 ani.

Hainele colectate vor fi spălate, uscate şi călcate cu aparate şi soluţii de curăţare profesionale la o curăţătorie ecologică.

''Am fost încântaţi de iniţiativa civică a companiei şi credem că implicarea tuturor companiilor private în comunicate are un rol semnificativ pentru vieţile oamenilor. Le mulţumim partenerilor noştri pentru gestul de responsabilitate socială de care dau dovadă şi sperăm că acest proiect să ajute cu haine un număr cât mai mare de copii din centrele de plasament din Capitală'', a declarat, în conferinţa de presă, directorul general al Crucii Roşii Române, domnul Ioan Silviu Lefter.

Directorul general al Crucii Roşii Române şi-a exprimat speranţa că această campanie va avea finalitatea dorită, precizând că deşi colecte de haine s-au făcut mereu, de această dată îmbrăcămintea va fi igienizată aşa cum trebuie şi va ajunge la copiii nevoiaşi.

Reprezentanţii companiei au precizat că acţiunile de acest gen au început în Grecia, au continuat în Cipru, iar anul acesta au ales să se implice într-o activitate similară în România, pentru a oferi cât mai multor persoane ajutor şi solidaritate.

La eveniment au participat copii de la Grădiniţa Zece, care au adus hăinuţe şi le-au introdus personal în maşinile de spălat pentru a fi igienizate şi apoi a fi donate copiilor nevoiaşi.

***
Societatea Naţională de Cruce Roşie din România este o organizatie umanitară membră a Federației Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Rosie, auxiliară autorităţii publice şi abilitată prin lege să asigure asistenţă umanitară în caz de dezastre şi să vină în sprijinul persoanelor vulnerabile. Umanitatea, Imparțialitatea, Neutralitatea, Independența, Voluntariatul, Unitatea și Universalitatea sunt principiile fundamentale pe care Crucea Rosie Romana se bazeaza in actiunile sale de 136 de ani. Conform misiunii sale, în anul 2011, Crucea Roșie Română a spijinit la nivel național, prin priectele pe care le-a desfășurat, 402.701 de familii și persoane singure.

La rândul său, compania Miele a colectat anul trecut 7 tone de haine pentru campanii similare în Grecia şi Cipru, acestea fiind donate către biserici şi ONG-uri care sprijină familii nevoiaşe sau copii. În 2012, compania Miele a colaborat cu Crucea Roşie din Cipru, reuşind să strângă trei tone de haine de la elevi ai şcolilor primare din Lefkosia.
Fondată în 1899, compania Miele a fost de la bun început o afacere de familie, aparţinând familiilor Miele şi Zinkann – aflate astăzi la a patra generaţie. Filozofia companiei – “Immer Besser” (“Mereu mai bine”) – se reflectă în toate produsele Miele, prin pasiunea investită. În 2007, Miele Appliances SRL şi-a deschis porţile şi în România, una dintre principalele ţări din Europa de Sud-Est care proiectează o perspectivă nouă asupra afacerilor Miele la nivel global.

Conturi deschise la BRD - Piata Romana: RO44BRDE410SV20462054100 LEI RO36BRDE410SV24659404100 EUR RO85BRDE410SV18987804100 USD